Statii de incarcare electrica pentru locuri publice

In Europa, poti gasi statii de incarcare electrica, care sunt impartite in 4 soiuri – nu dupa nivel, ci dupa modul:

Modul 1. Are cel mai scazut nivel de incarcare electrica, fiind capabila sa fie alimentata de o priza electrica de uz casnic. Durata de incarcare a masinii electrice cu ajutorul acesteia este, de pana la 10-12 ore. Corespunde tipului american nivel 1 si nu este utilizata pentru vehicule electrice moderne.

Modul 2. O statie de incarcare standard AC, este utilizata atat acasa, cat si la benzinarii. Este potrivita pentru vehicule electrice de aproape orice tip, cu un conector traditional si un sistem de protectie in interiorul cablului. Timpul de incarcare pentru o masina electrica standard, este de pana la 8 ore.

Modul 3. Cel mai puternic modul pentru statiile de incarcare cu curent alternativ. Compatibil cu conectori tip 1 pentru circuite monofazate si tip 2 pentru circuite trifazate. Timpul de incarcare poate ajunge de la cateva minute pana la 3-4 ore.

Modul 4. Incarcare de mare viteza folosind curent continuu si nu curent alternativ. Durata de recuperare a capacitatii bateriei unei masini electrice medii, este de o jumatate de ora cu o incarcare de pana la 80%. Pretul acestor statii este destul de mare.

Statii de incarcare Public Line

Exista mai multe moduri de a incarca o masina electrica, dar este important sa gasesti o oportunitate care, cu ritmul tau de viata ocupat, va fi cea mai convenabila si mai potrivita. Daca nu este posibil sa incarci o masina electrica acasa sau in cazurile in care trebuie sa parcurgi un drum mai lung, statiile de incarcare electrica publice pentru masinile electrice iti vor veni la indemana.

Majoritatea statiilor de incarcare electrica sunt amplasate in parcari, dar unele dintre ele sunt situate langa hoteluri, centre comerciale si zonele de agrement. 

Puterea de incarcare depinde de tipul de fisa de alimentare utilizata, de tensiunea din reteaua electrica, de numarul disponibil de faze ale retelei de energie electrica si de instalatia electrica.

Cablul pentru conectarea la reteaua electrica cu un conector industrial si modulul de control, sunt coordonate intre ele iti permit incarcarea cu o anumita putere. 

In ciuda faptului ca ulterior, este posibil sa se schimbe cablul pentru conectarea la retea cu un conector diferit, in anumite conditii si din acest motiv, puterea de incarcare poate scadea.

Statiile de incarcare electrica Business Line au inceput sa fie cumparate in numar mare de dezvoltatori. Aceste statii sunt, de asemenea, necesare in timpul calatoriei, iar multe dintre ele suporta incarcare mai rapida la tensiuni si curenti mai mari, fata de statiile de incarcare electrica rezidentiale. 

Statiile de incarcare publica sunt de obicei situate pe strada, si sunt furnizate de companii electrice sau situate in centre comerciale si operate de multe companii private.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*