Siguranta unei alimentatii sanatoase – plantarea de pomi fructiferi

Plantarea de pomi fructiferi reprezinta solutia ideala, pentru a garanta asigurarea unei alimentatii mai sanatoase, care sa ajute la imbunatatirea stilului de viata. In prezent, aceasta practica este din nou exploatata, pentru ca omenirea a inteles beneficiul fructelor proaspete, netratare chimic sau modificate genetic. Orice gradina merita sa fie amenajata si cu pomi fructiferi – singurii pomi care ofera un beneficiu dublu: decorativ si alimentar. Acestia pot fi usor dirijati fie cu coroana mare, rotunda si voluminoasa (care sa produca si umbra) sau simplu, columnar sau pe post de gard viu (astfel incat coroana lor sa nu ocupe prea mult spatiu in gradina, in cazul in care acesta este unul destul de limitat).

De ce sa alegem sa ne cultivam propriile fructe?

Pentru ca majoritatea celor din comert sunt tratate chimic, fortate sa creasca, nu au proprietati nutritive si de cele mai multe ori nici gust sau miros. Mancam, dar nu stim exact ce, pentru ca nu ni se ofera nici informatii concrete despre provenienta acestora (oricum majoritatea sunt venite prin import din alte tari, cu toate ca si noi avem destul teren pentru a ne sustine alimentar toata tara, daca s-ar dori acest lucru).

Pentru ca pomii din gradina proprie pot fi crescuti si intretinuti 100% natural, fara chimicale, doar cu ingrasamant natural. Rezultatul va fi mereu acelasi: recolte bogate, gustoase, pline de vitamine si minerale benefice pentru buna functionare a organismului. In acest fel, ne imbunatatim starea de sanatate fara sa depunem vreun efort major in acest sens (5 fructe / legume diferite pe zi sunt suficiente pentru a-i oferi corpului tot ce ii trebuie pentru a functiona la parametri optimi).

Pentru ca facem si economii substantiale la bani. In loc sa mergem saptamanal sa cumparam fructe din piata sau supermarket, ne putem bucura de ele aproape tot anul in stare proaspete (sau pe tot parcursul anului daca sunt prelucrate).

Pentru ca pomii fructiferi sunt cel mai usor de intretinut si ingrijit (fata de arbustii fructiferi sau plantele legumicole). Deci nu pierdem mult timp in gradina, facand task-uri de rutina pentru toaletarea pomilor.

Pentru ca acestia (pomii) reprezinta o investitie pe termen foarte lung. O data plantati, pot trai chiar si zeci de ani de zile, timp in care infloresc si fructifica incepand din anul 3 (maxim) de la plantare.

Fructele proaspete sunt ideale mai ales pentru copii, care se afla in plina crestere si dezvoltare. Si ce ocazie mai buna de a-i invata cu obiceiuri sanatoase, daca nu prin exemplul propriu? Avand pomi fructiferi mereu la indemana, ii vei invata mai usor cat de benefice sunt fructele proaspete pentru bunafunctionare a organismului si nu numai. In plus, vor invata cum functioneaza viata, vazand cu ochii lor cum infloresc pomii, cum leaga rod, cum isi pierd frunzele si cum ‘’hiberneaza’’ pe perioada sezonului rece. Sunt foarte multeobiceiuri bune pe care cei mici le pot deprinde, daca aveti o gradina cu pomi fructiferi (pe langa care puteti planta inclusiv arbusti fructiferi, plante legumicole sau floricole).

Daca nu aveti la dispozitie un producator de pomi fructiferi prin zona, atunci apelati la o pepiniera pomi fructiferi care dispune si de un site, prin intermediul caruia sa ofere pomi fructiferi de vanzare online (ca sa va fie mai usor sa comandati puieti pomi fructiferi pentru gradina personala). Este chiar mai recomandat sa faceti aceste achizitii online, mai ales in contextul pandemiei care inca ameninta societatea din umbra. Alegeti producatori acreditati, care sa fie in masura sa ofere garantie si certificate fitosanitare pentru toti pomii (acestea atesta ca plantele sunt libere de boli), astfel incat sa aveti garantia inradacinarii acestora.

Concluzia finala ar fi una foarte incurajatoare: plantarea pomilor fructiferi este o investitie care isi merita toti banii si ofera avantaje pe toata durata lor de viata. Si vor oferi gradinii un aer rustic foarte placut, avand un dublu rol: decorativ si alimentar. Siguranta unei alimentatii sanatoase o reprezinta, fara doar si poate, plantarea de pomi fructiferi! Omenirea isi doreste o reintoarcere la origini, sa practice activitati pe care si bunicii nostri le faceau cu mare drag (ei pretuind, mai bine ca oricine, roadele oferite de catre pomii fructiferi). Gradinaritul nu mai reprezinta o activitate ‘’demodata’’, ci una extrem de placuta pentru fizic si pentru psihic, in acelasi timp.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*