Semineele pe lemne; sau cum poti sa faci din casa ta un loc de poveste

Iarna se apropie cu pasi rapizi si te-ai gandit pentru casa ta sa aduci un plus de gust, eleganta si caldura, asa ca vrei ca in living sa troneze un semineu. Esti la inceputul căutarilor si nu stii exact ce sa alegi? M-am gandit la tine, asa ca iti prezint in acest articol cateva informatii utile despre un semineu pe lemne si de ce sa il alegi.

Fie ca te-ai gandit la un semineu doar cu scop decorativ, fie ca vrei sa fie principala sursa de caldura a casei, alegerea ta este minunata si serile de iarna nu vor arata nicicand mai pline de magie ca din ziua in care veti face prima data focul in locuinta voastra. Cu siguranta ca sobele bunicilor, mirosul acela specific rustic, jocul flacarilor care ne hipnotizeaza, cumva amintindu-ne de originile noastre, au fost printre motivele investitiei intr-un semineu, dar hai sa discutam si despre ce presupune aceasta alegere.

Lemnul, atmosfera de poveste si eficienta

Șemineele pe lemn sunt cele mai cunoscute datorită ambianței pe care o creează, combinând aspectul stilistic deosebit cu ani întregi de comfort. Există un sentiment unic pe care ți-l conferă cuibăritul într-un fotoliu, în fața acestui tip de șemineu. Un amestec de comfort, relaxare, siguranță, căldură, sau hygge, fenomen bine cunoscut danezilor care încercau să aducă fericirea la ei acasă, pentru a face față iernilor lungi și aspre.  

Deși există alternative noi, șemineele pe lemn sunt alegeri inspirate, costul energiei termice fiind mai redus, combustibilul mai ușor de găsit și de achiziționat doar la nevoie, de asemenea, nu depinzi de electricitate sau gaz pentru a-ți încălzi întreaga suprafață a casei, ca în cazul șemineelor ce folosesc alte tipuri de combustibili.

            Șemineu clasic sau rustic?

Aspectul șemineului este foarte important pentru că, fiind piesa de rezistență a casei, acesta trebuie să fie în spiritul mobilierului și ornamentelor care să exprime preferințele în materie de design interior. Dintre variantele stilistice putem opta pentru un șemineu clasic sau unul rustic, diferența dintre acestea fiind în elementele decorative sau materialele din care sunt construite.

De exemplu, dacă optați pentru un șemineu clasic, materialele utilizate vor fi impetuoasele pietre de calcar, marmură sau granit, liniile sunt drepte, în general, culorile simple și elegante, având focare închise sau deschise. Șemineele rustice, amintesc de o plimbare în timp, în casele bunicilor sau de prima excursie la ski, se potrivesc de minune cu un design simplu și tradițional și materialele des utilizate sunt cărămida, lutul, lemnul. Oricare variantă ai alege, în oferta seminee-expert.ro vei găsi cu siguranță un model preferat, alături de consiliere profesionistă și execuție la cele mai înalte standarde, pentru ca tu să te bucuri de șemineul tău cât mai mult timp.

Pentru un semineu pe lemn cu viata lunga, beneficiaza de servicii specializate complete

Semineul cu lemne este mai greu de întreținut, fără o firmă specializată care să se ocupe de verificarea coșului cu fum și mai ales de curățarea lui. Siguranța familiei, păstrarea căldurii în casă și viața îndelungată a șemineului depind de alegerile noastre, de cine ne ajută în a monta, îngriji și păstra functional șemineul. 

Cum tehnologiile de fabricatie s-au schimbat si materialele utilizate in constructia semineelor au evoluat calitativ, specialistii seminee-expert.ro sunt la curent cu toate aceste imbunatatiri in domeniu, continuand sa aduca multa caldura si bun gust caselor noastre.

Daca nu ai inca idee ce tip de semineu sa alegi si unde sa il amplasezi, specialistii te poti consilia, realizati impreuna o schita 3D de montaj, apoi iti poti alege elementele decorative creativ personalizate si materialele preferate, aduse de la producatori de top. Daca doresti un semineu pe lemne, seminee-expert.ro te ajuta sa obtii pe cel perfect, cel care iti va infrumuseta ziua.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*