Ce presupune activitatea de foraje piloți în construcții

Nu este un secret faptul că țara noastră este bogată în relief. Aici ne putem bucura atât de formațiuni muntoase, cât și de deschiderea la mare. Cu toate acestea, în materie de construcții, aceste lucruri se traduc prin terenuri destul de diferite între ele. În timp ce unele zone permit de la sine ridicarea clădirilor într-un mod sigur, există și areale geografice care impun probleme.

Aceste probleme se traduc prin existența unor terenuri neconforme care nu oferă stabilitatea și siguranța necesară. Din acest motiv, se folosesc firme specializate în foraje piloti care reușesc să soluționeze aceste neconcordanțe.

  1. Analiza solului în laborator

Activitatea de foraje piloți începe prin realizarea unor analize asupra solului în laborator. Aici, se poate observa cu exactitate caracteristicile terenului, extrem de importante pentru următorii pași. În lipsa lor, se pot lua anumite decizii care să afecteze rezultatele pe termen lung și să genereze probleme apărute la nivelul construcției în viitor.

  • Determinarea coeziunii, adâncimii și tipului solului

În colaborare cu analizele de laborator se determină coeziunea terenului. Pentru orice suprafață pe care va fi construită o clădire, trebuie să se cunoască adâncimea la care se întâlnește pânza freatică, tocmai pentru a se putea contura strategia potrivită. În plus, tipul solului va oferi indicații prețioase despre necesitatea folosirii unor piloți forați.

  • Rezultatele studiul geotehnic

Imediat după ce întregul studiu geotehnic s-a încheiat, iar rezultatele au fost obținute, acestea urmează să ajungă la proiectant. În funcție de interpretarea lor, acesta va stabili care este soluția potrivită pentru realizarea viitoarei clădiri, precum și oportunitatea folosirii piloților forați.

Pilofor este o firmă specializată în foraje piloți care utilizează tehnologii moderne pentru a obține rezultatele dorite. Aceasta are o experiență de peste 15 ani și realizează lucrări în toate județele țării. Descoperă toate serviciile pe care firma le oferă direct de pe site-ul oficial https://pilofor.ro/.

Utilitatea piloților forați a fost dovedită în nenumărate cazuri, fiind soluția oportună de fiecare dată când situația o impune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*