ventilatoare industriale

Proiectarea sistemului poate fi mai dificila decat alegerea unor ventilatoare industriale performante! Iata de ce!

Ventilarea spatiilor interioare este foarte importanta, intrucat aerul proaspat poate oferi confort si poate asigura un mediu sanatos in locuinte, birouri sau incinte comerciale. Cu toate acestea, mediul industrial are necesitati aparte din acest punct de vedere. In cazul fabricilor, uzinelor si liniilor de productie, sistemele de ventilatoare industriale sunt esentiale pentru inlocuirea aerului contaminat cu un aer curat si sanatos.

Ecuatia nu implica doar confortul persoanelor din respectiva incinta. Astfel, substantele periculoase degajate in diversele activitati de productie sau procesare trebuie evacuate sau tinute sub control pentru a nu pune in pericol viata sau sanatatea echipei de lucru.

Sistemele concepute folosind ventilatoare industriale trebuie sa poata evacua o multitudine de elemente de poluare, de la fibre de azbest, praf si pulberi toxice pana la vapori inflamabili, spori de mucegai, fum de sudura, vapori de ulei, substante toxice, gaze si multe alte emanatii periculoase.

Tocmai de aceea, un mediu de lucru sigur poate fi pastrat numai atunci cand sistemele de ventilare sunt corect proiectate si dotate cu tipurile potrivite de ventilatoare industriale. Astfel, in acest calcul intra atat presiunea aerului din incinta, cat si temperatura aerului evacuat sau nivelul de umiditate.

Fiecare mediu de lucru va avea necesitati specifice, iar sistemele complexe de ventilare sunt adesea compuse din subsisteme care au roluri diferite, contribuind la atingerea unui obiectiv unic: pastrarea unui mediu sanatos. Astfel, un subsistem ar putea asigura evacuarea emanatiilor toxice cat mai aproape de sursa, iar alt subsistem va introduce aer curat din mediul exterior.

Indiferent de performantele aparatelor pe care le folosesti, daca sistemul de ventilare nu este proiectat corect, desfasurarea activitatii nu se va putea face in conditii optime. Tocmai de aceea, specialistii din cadrul Vollmax iti vor pune la dispozitie nu numai aparatura necesara, ci si experienta pe care o au in realizarea acestor sisteme vitale. Iata ce obiective trebuie sa indeplineasca un sistem de ventilare industriala proiectat corespunzator:

– introducerea constanta a aerului curat din mediul exterior;

– mentinerea temperaturii si umiditatii relative din aer;

– reducerea riscului de flacara sau explozie;

– eliminarea sau diluarea contaminantilor din aer.

De ce sa apelezi la specialistii Vollmax?

Mediile de lucru din diversele industrii grele au cerinte foarte specifice atunci cand vine vorba de ventilarea spatiilor interioare. Echipa Vollmax este specializata in domeniul ventilatoarelor industriale, oferind solutiile tehnice optime pentru controlul, imbunatatirea si mentinerea calitatii aerului intr-un mediu de lucru industrial si in jurul acestuia.

Atunci cand ai nevoie de un sistem performant care sa elimine aerul poluat sau umiditatea dintr-un mediu special de lucru, profesionistii din cadrul echipei Vollmax te vor ajuta sa dezvolti o strategie eficienta de control al calitatii aerului. Astfel, expertii nostri pot asigura proiectarea, montajul, service-ul si garantia sistemelor de ventilare industriala, indiferent de cerintele incintei. Dimensiunile proiectului tau nu vor reprezenta o problema pentru specialistii Vollmax, intrucat solutiile tehnice de care dispunem acopera atat gama de 100 de metri cubi pe ora, cat si gama de 200.000 de metri cubi pe ora.

Fluxul continuu si masiv de aer sau gaz procesat de diferitele tipuri de ventilatoare industriale are aplicatii deosebit de diverse: ventilatie, ardere, transport special, aerare, evacuare, curatare si uscare, precum si racire a volumelor mari de aer.

Tocmai de aceea, alegerea unui anumit tip de ventilatoare industriale ar trebui sa ia in considerare si factori precum performantele, fiabilitatea si eficienta energetica. Pentru a oferi intotdeauna solutia tehnica optima, catalogul Vollmax cuprinde modele din gamele de top ale celor mai renumiti producatori din domeniu, impreuna cu garantia de calitate a producatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *