Theater Ability, o inițiativă dedicată persoanelor cu dizabilități

Foto: Theater Ability

„Theater Ability” este un proiect inițiat de cinci tineri: Alina Fabri, Otniel Floruț, Denisa Cocoroveanu, Denis Halasz și Ernest Slach, membri ai Teatrului Portabil Timișoara. Scopul acestuia este de a face teatrul accesibil tuturor, în special persoanelor cu dizabilități. Timp de șase luni, aproximativ 30 de tineri vor beneficia de ateliere săptămânale, pe categoriile: teatru radiofonic, teatru de animație, teatru-dans/coregrafie, la finalul cărora vor realiza, în funcție de evoluția pandemiei, diverse momente artistice de tip performance, happening sau teatru invizibil.

Proiectul este implementat cu ajutorul Asociației Hoinart și finanțat de Comisia Europeană prin Corpul European de Solidaritate. Partenerii care s-au alăturat inițiativei sunt Asociația Ceva de spus, Fundația Pentru Voi și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Asociația Hoinart își dorește să susțină și să promoveze artele și artiștii autohtoni în rândul tinerilor și adulților atât din domeniul teatral, cât și din alte domenii culturale conexe. Se adresează în special categoriilor defavorizate sau lipsite de accesul la o educație culturală.

Pentru toate detaliile legate de acest proiect, puteți contacta asociația Hoinart pe următoarea adresa de mail: [email protected]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*