Obezitatea – o boala cu urmari grave

Obezitatea nu mai este de mult timp o chestiune de aspect, ci este o boala cronica progresiva. Ea poate fi cauzata atat de deversi factori – psihologici, fiziologici, de mediu, cat si pe fond genetic. Statisticile aratau in 2016 ca peste 1.9 miliarde de oameni cu varsta peste 18 ani erau supraponderali, dintre care peste 650 de milioane erau obezi. In 2019, peste 38 de milioane de copii cu varsta sub 5 ani erau supraponderali sau obezi. 

Persoanele obeze acumuleaza rezerve energetice sub forma de grasime. Aceasta acumulare se produce fie din cauza unui metabolism lent, fie din cauza unui aport caloric excesiv. Obezitatea apare, nu doar din cauza factorilor genetici, ci si din cauza unor obiceiuri alimentare nesanatoase – de multe ori mancam pe fuga, sau preferam mancare de la diverse fastfood-uri, bogata in calorii, pe care bineinteles o asociem cu o bautura carbogazoasa hipercalorica; in loc de 3 mese pe zi avem una sau mancam continuu. Mancam din cauza stresului, pentru ca suntem suparati sau din plictiseala. De asemenea, efortul este redus, nu se mai practica sport, devenim sedentari. Toate acestea duc la dereglari in organism, dereglari care pot duce la obezitate. 

Ce consecinte are obezitatea? De la consecinte psihologice precum scaderea increderii in sine, complexe de inferioritate, depresie si pana la consecinte fizice precum hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, tulburari respiratorii si de fertilitate, diabet si altele.

Cum pot sa tratez obezitatea? Este necesar sa stii ca obezitatea se trateaza pe termen lung, deoarece pierderea kilogramelor se face gradual, sub atenta supraveghere. Se poate incepe printr-o schimbare a stilului de viata, prin a intelege ce inseamna o alimentatie sanatoasa – reducerea consumului de zahar si grasimi si cresterea consumului de fructe si legume – prin a schimba obiceiurile de a manca, prin a creste frecventa activitatilor sportive si prin a urma recomandarile unui medic specialist.

Unul dintre produsele recomandate in cazul obezitatii este suplimentul nutritiv natural Chitosan.

Chitosan capsule este un supliment nutritiv pe baza de extras din ciuperca agaricus blaze, care regleaza o serie de functii fiziologice ale organismului.

Suplimentul nutritiv Chitosan are o mare capacitate de absorbtie, mareste bolul fecal si activeaza peristaltismul tractului digestiv. Acest lucru face ca substantele digerate sa treaca mult mai repede prin intestin, astfel scade asimilarea compusilor toxici din alimente. Acest produs ajuta sistemul imunitar si regleaza ritmurile biologice ale organismului.

Chitosan capsule se transforma intr-o substanta gelatinoasa si se asimileaza in organism cu ajutorul enzimelor, fara efecte secundare, deoarece nu apar reactii de respingere din partea organismului.

Daca obezitatea poate duce la cresterea tensiunii arteriale si la alte boli ale inimii si plamanilor, Chitosan regleaza tensiunea arteriala si este recomandat in afectiunile sistemului cardiovascular, precum arteroscleroza si infarctul miocardic.. De asemenea, este cunoscut pentru ca scade nivelul colesterolului din sange, restabileste microflora intestinala si inhiba metastaza celulelor canceroase.

Chitosan capsule a primit denumirea de „cel mai nou potentator al longevitatii”, fiind considerat un component important pentru organismul uman, dupa proteine, grasimi, hidrocarburi, minerale si vitamine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*