Despre ginecologie si de ce este esential sa mergeti periodic la consult

ginecologie
ginecologie

Consultatia periodica de ginecologie ar trebui sa reprezinte o rutina in viata oricarei femei. Aceasta prezinta o importanta deosebita pentru mentinerea sanatatii, avand in vedere faptul ca multe afectiuni nu prezinta niciun simptom si pot fi detectate numai de medicii specialisti.

Informatii generale despre ginecologie

Ginecologia reprezinta specializarea medicala ce studiaza fiziologia si patologia aparatului genital feminin. Aceasta se suprapune adeseori cu obstretica, ramura medicinei specializata pe asistenta femeii pe perioada sarcinii si nasterii.

Cand stiti ca ar trebui sa va faceti un consult?

Exista anumite perioade in viata unei femei in care este indicata vizita la o clinica de ginecologie. Unul dintre aceste momente este dupa prima menstruatie, moment in care medicul specialist poate oferi fetei informatii importante despre schimbarile ce vor avea loc in viata sa. De asemenea, un consult de endocrinologie este indicat dupa primul contact sexual, pentru a putea fi informata cu privire la metodele contraceptive si la implicatiile contactelor sexuale, in vederea evitarii bolilor cu transmitere sexuala.

ginecologie

Exista si anumite simptome ce pot indica necesitatea unei examinari de ginecologie. Daca prezentati dureri in zona pelvina, secretii sau sangerari anormale, nu amanati vizita la medic, deoarece acestea pot ascunde afectiuni serioase. De asemenea, un control anual este recomandat pentru a va asigura ca sunteti perfect sanatoasa.

Cum decurge o vizita la un cabinet de ginecologie?

Medicul ginecolog va incepe consultul printr-o discutie cu scop informativ, pentru a afla motivul care v-a adus la consultatie si daca aveti un istoric de boli ale aparatului genital feminin, daca ati trecut printr-o sarcina sau un avort si alte informatii medicale utile. De asemenea, acesta va poate raspunde la orice intrebare ce tine de ginecologie. Ulterior, medicul va incepe examinarea efectiva, pentru care veti fi nevoita sa va intindeti pe masa ginecologica. Examinarea fizica nu este una dureroasa, dar daca simtiti vreo durere este important sa ii transmiteti medicului.

Daca sunteti in cautarea unei clinici de ginecologie, cea mai buna la care puteti apela este RomGerMed!

Medicii de la RomGerMed sunt foarte bine pregatiti si va pot oferi servicii complete de ginecologie de calitate. Apeland la Clinica RomGerMed veti stii intotdeauna ca sunteti pe cele mai bune maini, personalul medical ocupandu-se de cazul dumneavoastra cu mult profesionalism.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*