Vrei să ai și tu o casă smart și în tendințe? Iată ce trebuie să știi despre asta

În primul rând, ce înseamnă și ce presupune o locuință smart? Acesta a devenit un concept tot mai des uzitat în ultima perioadă, însă nu foarte mulți dintre oameni înțeleg exact la ce se referă el.
Locuința smart este atât de mult în tendințe și are din ce în ce mai mulți adepți pentru că se centrează pe experiența utilizatorului, facilitează controlul locuinței la distanță, precum și securitatea sa. Pentru a putea fi numită smart, casa trebuie să aibă o rețea centrală de comunicare, care să reunească mai multe obiecte electronice cu scopul de a fi manevrate de la distanță.


Cum poți avea și tu o casă smart

O locuință smart presupune un centru de comenzi, care controlează becuri smart, prize, sistemul audio și video, încuietori sau camere de supraveghere. Tehnologia a evoluat foarte mult, iar dacă vrei să te bucuri de confortul unei locuințe smart, trebuie să ții pasul cu ea.

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să-și simplifice existența și să adopte un stil de viata eco-friendly, cu intenția de a se concentra pe alte aspecte ale vieții lor. În același timp își doresc timp confort și siguranță, motiv pentru care aleg beneficiile unei case inteligente.

De exemplu, unul dintre avantajele acestei alegerii este trecerea de la becurile clasice, la cele smart, pe care le poți găsi pe Lerato.ro. Consumul acestora este mult mai redus față de cel al unui bec normal. Deși prețul unui bec cu LED este mai mare, faptul că acesta consumă mai puțin și are o durată de viață mai mare decât un bec normal te ajută să economisești sume considerabile. Intensitatea unui bec cu LED este mult mai puternică, iar utilizatorul îi poate modifica culoarea în funcție de preferințe.

Un alt avantaj al unei case inteligente este confortul mental. De câte ori nu te-ai gândit, fie plecând dimineața la birou sau, și mai rău, plecând în grabă în concediu, dacă nu cumva ai lăsat fierul de călcat în priză, lumina aprinsă, sau ai uitat să închizi ușa de la intrare. Acest sistem centralizat te ajută să elimini aceste griji, pentru că, accesându-l, poți da comenzile dorite, de oriunde te-ai afla.

Toate aceste dispozitive sunt conectate între ele prin internet. Ele sunt automatizate sau se pot opera folosind aplicații sau comenzi vocale. Așadar, dacă de exemplu ești în oraș și vrei ca la întoarcere să ai casa încălzită, poți programa acest lucru, fără să fie nevoie să lași căldura pornită atunci când pleci de acasă. În felul acesta, scad costurile facturii la energie și poți să fii mulțumit că ai o atitudine eco-friendly. Într-adevăr, costurile inițiale pot părea mai mari, însă această investiție se amortizează în timp. 


Așadar, orice dispozitiv care folosește electricitate poate fi controlat de exemplu de pe tableta sau smartphone-ul tău. Deși poate părea ireal sau greu de realizat, o echipă de profesioniști din domeniu te poate ajuta să realizezi casa visurilor tale. Dacă nu dispui de la început de bugetul necesar, poți să adaugi treptat îmbunătățiri și sisteme inteligente, în funcție de investițiile pe care ești dispus să le faci și de prioritățile tale.

Sursă Foto: Unsplash.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*