De ce sa cumperi un PC refurbished?

calculatoare-refurbished

Daca sunteti interesat de ideea de a economisi niste bani odata cu achizitia unui nou calculator, PC-urile refurbished/restaurate pot fi o alegere ideala.

Un astfel de calculator este returnat/donat/etc. de catre o companie sau un consumator din varii motive, fiind revandut dupa ce vanzatorul se asigura ca indeplineste toate criteriile de calitate. Componentele defecte sunt reparate sau inlocuite, carcasa inlocuita acolo unde este cazul, iar produsul este curatat temeinic in interior si exterior.

De ce un calculator refurbished

In cazul in care dispuneti de un buget mare pentru aceasta achizitie, nu exista niciun dubiu ca ar trebui sa optati pentru ceva nou. Insa daca doriti cel mai bun raport calitate/pret si o performanta cat mai mare pentru banii cheltuiti, discountul mare al PC-urilor refurbished fac din acestea alegerea ideala. De multe ori unele calculatoare refurbished entry-level costa sub pretul pietei al celui mai ieftin produs nou din aceeasi gama, asa ca se pune problema si a accesibilitatii.

Trebuie sa stiti ca produsele refurbished nu sunt tot aceleasi cu produsele second hand. Asta deoarece in cazul unui produs second hand nu primiti mereu garantie. De asemenea, o garantie este invalida de multe ori ca urmare a uzurii laptopului, socurilor mecanice sau chiar a modificarii neautorizate a componentelor din interior. In cel din urma caz este destul de dificil sa observati asta.

Un alt avantaj pentru achizitia unui pc refurbished cu windows este ca nu mai ai probleme cu instalarea sistemului de operare. Majoritatea acestor produse vin cu OS deja instalat si perfect functional.

Sfaturi in privinta achizitiei

In functie de cat de noi sunt si de integritatea produselor, acestea sunt clasificate in 3 categorii: A, B si C. Prima categorie cuprinde calculatoare ca noi, fara urme vizibila de uzura si perfect functionale din toate punctele de vedere. Categoria B include produse ce pot avea zgarieturi sau alte urme de utilizare, cum ar fi taste sterse. Cele din categoria C arata de obicei nu foarte impresionant, astfel ca au de regula cel mai mare discount.

Inainte de a cumpara un astfel de produs verificati din ce categorie face parte, ce urme de utilizare sunt prezente si puneti aceste lucruri in balanta cu pretul afisat. In general, electronicele de grad A isi justifica diferenta de pret fata de cele mai uzate.

In concluzie, aceste produse sunt mai mult pentru cei care pun pe primul loc raportul calitate/pret si care isi doresc un device accesibil. Daca va place sa aveti intotdeauna ultimul gadget lansat pe piata, probabil nu veti gasi listate modelele pe care le doriti. Aceste gadget-uri usor folosite pot fi oferite si cadou, insa este o idee buna sa optati intotdeauna pentru un device din categoria A pentru acest scop.

Mai mult, un calculator va permite de cele mai multe ori inlocuirea tuturor componentelor importante, pe masura ce acestea devin depasite si in ordinea pe care o doriti. Desi upgradeul este aproape intotdeauna o optiune, este ideal ca PC-ul pe care il cumparati sa fie ceva mai puternic decat nevoile dvs. din acest moment. In acest fel veti amana inlocuirea pe viitor a tuturor componentelor si veti beneficia de o performanta superioara in acest timp.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*