4 tipuri de antrenamente simple, ideale pentru slăbit și tonifiere

rainz academy

Lipsa timpului necesar pentru a ne deplasa la sălile de antrenament reprezintă cauza principală pentru care mulți dintre noi nu integrează sportul în rutina lor zilnică. Activitățile și stresul de la birou, coroborate cu orele petrecute în trafic nu contribuie la conturarea unei motivații sănătoase. De aceea, abordarea unui stil de viață sănătos este umbrită de mâncarea de tip fast-food, dulciuri și alte mese consumate la ore târzii.

Menținerea unei greutăți ideale este un proces de lungă durată. Întrucât nu întinerim, singura noastră șansă este să avem grijă la ceea ce consumăm și la modul în care ne petrecem zilele. Orice de la vicii, diete sau un simplu sedentarim ne afectează viața în mod irecuperabil. Acestea fiind spuse, oare ce rămâne de făcut? Rămâi cu noi și bucură-te de 4 tipuri de antrenamente simple pe care le poți face acasă și care sunt ideale pentru slăbit și tonifiere!

  1. Antrenamente pentru partea superioară

Aspectul mușchilor superiori ne trădează vârsta. Nu de puține ori, vedem femei și bărbați cu picioare superbe, însă a căror parte superioară lasă de dorit. Acest lucru este determinat de faptul că mersul activează rapid mușchii inferiori, motiv pentru care ajungem să ne antrenăm fără să vrem picioarele. Nu întâlnim aceeași situație și în cazul mușchilor superiori care au nevoie de antrenament special pentru a fi activați.

Pentru a antrena pieptul, spatele, mușchiul biceps și mușchiul triceps, asigură-te că faci în fiecare zi 5 serii a câte 12 repetări de tracțiuni la helcometru cu priză lată. Acestea pot fi realizate folosind o bară. Adițional, poți face 4 serii de 12 repetări de extensii cu gantera pe braț. Poziția inițială este din picioare, iar seriile se repetă pentru fiecare braț în parte.

  • Antrenamente pentru partea inferioară

Picioarele sunt primele care ies în evidență, mai ales atunci când purtăm sandale și rochii. De aceea, antrenarea lor constituie un pas extrem de important. Exercițiile fizice te vor ajuta să slăbești, timp în care musculatura va fi tonifiată. Pentru asta, vei avea de lucrat picioarele, fesierii și abdomenul. Asigură-te că introduci în rutina zilnică următoarele exerciții:

  • Abdomene de la sol, realizate în 3 serii a câte 20 repetări;
  • Genoflexiuni simple sau complexe, realizate în 7 serii a câte 12 repetări;
  • Kickbacks pentru fesieri, simple sau complexe, realizate în 4 serii a câte 10 repetări.
  • Antrenament funcțional

Te ajută să fii mereu în formă, întrucât toate grupele musculare sunt activate și antrenate. Dacă nu ai timp la dispoziție să fugi la sală sau la clasele de tip TRX, poți să faci antrenamentul funcțional chiar la tine acasă. Pentru asta, ai nevoie de câteva video-uri intense, realizate de profesioniști. În plus, poți opta pentru antrenamentele online, extrem de eficiente. Acestea sunt realizate cu ajutorul instructorilor fitness care te mențin motivat și îți aduc aminte cât de important este să ai grijă de propriul tău corp. În loc să apelezi la dieta ketogenica, folosește acest timp în mod eficient și încearcă un antrenament funcțional chiar în locuința ta.

  • Antrenament cardio

Mulțumită faptului că te ajută să arzi foarte multe calorii în timp record, antrenamentul cardio este ideal pentru a-ți menține sănătatea și sistemul cardiovascular. Alergatul se numără printre cele mai eficiente activități fizice din această categorie, ceea ce te va ajuta să slăbești rapid și să fii tonifiat. Chiar dacă la început îți va fi greu să alergi un singur kilometru, cu puțină motivație și mai puțin efort vei trece rapid la 10 în doar câteva săptămâni!

Bucură-te de o minte sănătoasă într-un corp sănătos, pe care să îl antrenezi zilnic cu cele mai eficiente antrenamente fizice. Depinde de noi să avem grijă de modul în care arătăm și de modul în care ne simțim!

Sistemul Rainz Protocol, pus la dispoziție de Rainz Academy, pune la dispoziție aceste două elemente cheie, oferind diete personalizate și antrenamente optimizate pentru fiecare persoană în parte. În plus, tot progresul este monitorizat permanent, astfel încât să fie obținute cele mai bune rezultate. Alții au reușit să obține corpul de vis cu Rainz Protocol. Fii tu următorul client mulțumit!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*