De ce sa cumparam piese de schimb aftermarket?

piese cutii de viteze camioane
piese cutii de viteze camioane

Pe piata de constructii auto si camioane sunt foarte multe afaceri adiacente. Una dintre cele mai raspandite afaceri este aceea de producator de piese pentru vehicule. Aceste piese apar cu diferite denumiri, de la piese camioane originale pana la piese camioane aftermarket.

Multi nu cunosc semnificatia acestor denumiri. Multi cred ca doar piesele originale sunt cele care sunt de calitate si sunt dispusi sa plateasca sume mult prea mari pentru aceste piese.

Hai sa vedem totusi care este diferenta dintre piesele originale si cele aftermarket.

Piese de schimb originale

Toate piesele de schimb care apar sub sigla firmei producatoare de camioane, sunt numite piese originale. Acest lucru insa nu inseamna neaparat ca piesa respectiva a fost produsa de firma producatoare de vehicule.

Trebuie sa intelegem ca piesele dintr-un vehicul sunt produse in general in industrii separate, la comanda firmei producatoare de autovehicule sau de camioane care doar le asambleaza.

Tot in acelasi fel se intampla si cu piesele de schimb vandute pentru reparatii ulterioare. Firma de vehicule de marca, comanda un numar mare de piese de schimb de la firma producatoare si le vinde sub licenta proprie.

Prin faptul ca se vand sub brandul firmei producatoare de vehicule, piesele de schimb primesc un plus de imagine. Cu alte cuvinte brandul producator de vehicule ne asigura ca acestea sunt produse conform normelor de calitate impuse.

Piese de schimb camioane aftermarket

Sunt multi producatori de piese after market renumite pentru calitatea lor. Piesele after market sunt piese de schimb camioane produse la standardele impuse de firma producatoare dar nu apar in oferta si sub licenta acesteia.

Acest lucru inseamna ca piesele aftermarket corespund din punct de vedere tehnic si calitativ necesitatilor dar nu beneficiaza de imaginea firmei producatoare de vehicule.

Calitatea pieselor de schimb aftermarket difera in functie calitatea firmei producatoare desi nu intotdeauna pot fi depistate diferente.

De exemplu in cazul pinioanelor de la cutii de viteze, piesele de la doua firme diferite pot arata exact la fel cu aceleasi dimensiuni. Chiar daca din afara nu se vede, pot exista diferente de calitate, una sa reziste mai bine la uzura decat cealalta.

Exista firme producatoare de piese aftermarket renumite pentru calitatea produselor lor. Piesele de schimb produse de acestea au aceeasi calitate cu cele vandute ca si produse originale dar la un pret mai mic cu 10-20%.

In ultimul timp, multe firme producatoare de piese aftermarket au devenit deja branduri, renumele lor fiind garantie pentru calitatea pieselor comercializate.

1 trackback / pingback

  1. Ce trebuie sa stii daca ai nevoie de reparatii la cutia de viteze | Stiri Timis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*