Cum poți avea un impact maxim asupra afacerii cu ajutorul imprimării 3D

Sunt o groază de resurse care îți povestesc despre imprimarea 3D. 

Dar pentru cei care tocmai se familiarizează cu tehnologia, poate fi copleșitor să înțelegi exact ce ar putea face pentru tine. 

Unul dintre motivele pentru care oamenii apelează la imprimarea 3D este versatilitatea. Pentru a nu se simți copleșiți de aceste numeroase oportunități, începătorii apelează la cunoștințele și sfaturile celor cu experiență în industrie.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri poți apela la Nutechnologies. Sunt o companie ambițioasă, constituită în anul 2012 și specializată în promovarea echipamentelor industriale inovative: imprimante 3D, scannere 3D, sisteme laser pentru tăiere, software 3D și servicii de printare 3D. 

Sunt reprezentantul tehnic și comercial autorizat în România al următorilor producători:

– Stratasys, Sisma, Bego și Materialise.

Uite aici care sunt principalele avantaje ale acestei tehnologii 3D. 

1. Libertatea de proiectare

Imprimarea 3D a determinat multe companii să-și regândească și să își schimbe abordarea în ceea ce privește proiectarea produselor. 

Cu imprimarea 3D, obții libertatea maximă a capacității de proiectare. În loc să proiectezi piese care să poată fi fabricate, te poți concentra aproape exclusiv pe proiectarea funcțională. 

În proiectarea produsului, acest lucru înseamnă că poți îmbunătăți performanța pieselor prin consolidarea pieselor și crearea unor forme complexe.

De exemplu, prin utilizarea designului ușor și combinarea a patru părți într-una singură prin utilizarea libertății de design a imprimării 3D, Philips economisește acum aproximativ 89.000 EUR pe an

Acesta a fost rezultatul unui proces de co-creare între Philips și Materialise, unde cele două companii și-au combinat expertiza pentru a regândi întreaga linie de producție. 

2. Lanțuri de aprovizionare mai scurte

Un alt beneficiu al proiectării fără incertitudinea fabricabilității este că nu trebuie să îți faci griji cu privire la costurile uneltelor care vin cu alte tehnologii. Acest lucru aduce lanțuri de aprovizionare mai scurte, deoarece există mai puțini pași între proiectare și produsul final. 

Lanțurile de aprovizionare mai scurte înseamnă, de asemenea, că poți reduce cantitatea de stoc dintr-un depozit fizic și poți utiliza un depozit digital pentru a livra piese mai rapid. 

Și în timp ce fișierele de proiectare 3D pot fi trimise de oriunde în lume, tipărirea locală a pieselor datorită accesului la acest depozit digital poate reduce semnificativ costurile de transport.

Un exemplu bun este Volvo Car Gent. Aproape jumătate din producția anuală de vehicule Volvo are loc în această locație. 

Au recunoscut beneficiile pe care piesele imprimate 3D le-ar putea adăuga liniei lor de producție și s-au orientat către Materialise pentru o producție locală rapidă, care se potrivește cu propriul ecosistem. 

Lucrând alături de experții în proiectare de la Materialise, acest proiect a avut ca rezultat un instrument care cântărește cu 64% mai puțin și care poate fi livrată în doar două săptămâni fiind la aproape jumătate din prețul anterior.

3. Timp de livrare scurt

Fabricarea la cerere duce la o agilitate mai mare, permițând mărcilor să răspundă la piață, fără a genera riscuri de stoc. Inventarele virtuale și producția fără instrumente deschid, de asemenea, potențialul pentru timpi de livrare drastic mai scurți, reducând semnificativ timpul de nefuncționare a producției. 

Aceste beneficii se potriveşte industriei pieselor de schimb, în ​​care păstrarea unui inventar fizic costisitor al pieselor de schimb devine un lucru din trecut.

Koiwai, un producător japonez de piese metalice, a experimentat direct capacitățile rapide de introducere pe piață a imprimării 3D atunci când a făcut schimbarea de la matrițele din lemn la matrițele fabricate prin imprimare 3D. 

Datorită acestei schimbări fundamentale și colaborării cu Materialise și software-ului avansat de imprimare 3D, Koiwai a redus timpul de livrare cu 90%. Timpul lor de creare a fost redus de la zece zile până la o singură zi.

4. Inovație revoluționară

Fabricarea cu un depozit digital poate duce, de asemenea, la idei care schimbă industria. 

De exemplu, HOYA a întrerupt întreaga industrie a ochelarilor oferind ochelari personalizați. O scanare a feței unui client îi permite să proiecteze ochelarii pentru acea persoană, ceea ce înseamnă că poate oferi ochelari care se potrivesc perfect. 

Deoarece fiecare imprimare 3D este realizată la comandă, nu este nevoie de stocuri în exces, o problemă obișnuită în industria lor. În plus, nu au fost nevoiți să investească în mașini scumpe. 

Prin parteneriatul cu Materialise, aceștia au acces la cea mai mare fabrică de creare a aditivilor din Europa.

5. Nu este „totul sau nimic”

Viitorul producției include integrarea posibilităților, principiilor și soluțiilor de imprimare 3D în înțelegerea ta despre modul în care se fac lucrurile.

Nu trebuie văzut ca o abordare „totul sau nimic” – poate fi adoptat în lanțul valoric tradițional la multe niveluri diferite pentru a produce aplicații semnificative, pentru a adăuga flexibilitate procesului de producție și pentru a maximiza economiile.

Imprimarea 3D poate debloca potențialul nevăzut și poate avea impact în lanțul valoric. Un parteneriat cu o companie neutră din punct de vedere tehnologic, cum ar fi Materialise, înseamnă că poţi vedea ceea ce are cel mai mult sens în ceea ce privește proiectarea, procesul și dacă să-ți configurezi intern sau să utilizezi un furnizor extern.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*