Daca iti renovezi baia ai grija la hidroizolatii. Apeleaza la specialisti

Orice renovare are nevoie atat de elemente de decor care sa ajute la infrumusetare cat si de elemente tehice care sunt necesare pentru buna functionare a spatiului respectiv.

La fel, cand vine vorba despre camera de baie, alegem gresie si faianta, chiuveta si cada in functie de aspectul lor estetic, dar suntem la fel de atenti la tevi, imbinari, hidroizolatii, atunci este ajungem la zona tehnica si functionala.

O baie cu hidroizolatii de calitate iti va fi de folos si tie si vecinilor

Printre cele mai frecvente accidente care apar la bloc se numara inundatiile. De multe ori se datoreaza neatentiei, respectiv robinete uitate deschise, ori la baie ori la bucatarie. Consecinta este dezastruoasa iar pagubele sun insemnate.

  • Mobila udata;
  • Covoare imbibate cu apa;
  • Parchet distrus;
  • Tavanele vecinilor de la etajul inferior deteriorate.

Printre cele mai placute activitati legate de renovare se numara alegerea gresiei si faiantei precum si a mobilierului din baie. In magazinele de specialitate exista o gama foarte mare de modele de faianta si gresie, cu diverse modele si aspect deosebit. Gresia si faianta ar trebui alese in aceeasi nota cromatica, si doar una dintre ele sa aiba un model mai extravagant, altfel baia va fi prea “incarcata”.

Chiuveta, cada si vasul de toaleta este de preferat sa faca parte din aceeasi gama, la fel si robinetii si furtunul pentru dus.

Toate au nevoie de hidroizolatii profesioniste deoarece orice scurgere nedorita de apa poate infiltra peretii si poate produce stricaciuni de proportii.

Daca alegeti varianta cu dus, este bine sa va ganditi la o cabina care sa nu permita stropirea cu apa in toata baia. In functie de dimensiunile incaperii, puteti alege o cabina de dus pe un perete sau pe colt, cu usa care se deschide frontal sau lateral.

Cand spunem hidroizolatii, ne gandim in primul la podea, care trebuie sa fie impermeabila astfel incat apa varsata inmod accidental sa nu se infiltreze in zidul dintre etaje. Insa, la fel de importante sunt si hidroizolatiile peretilor, deoarece apa se poate afecta si peretii laterali, cu aceleasi efecte negative.

Trebuie avut in vedere ca desi gresia si faianta sunt impermeabile, totusi ele nu indeplinesc rolul de hidroizolatii, deoarece rosturile dintre ele sunt chituite iar pe aici, apa si umezeala pot afecta peretele.

Un perete ud este sursa de umezeala continua, ceea ce poate duce la aparitia mucegaiului. Acesta este foarte nociv pentru corpul omenesc, putand ajunge chiar in plamani. Pentru copii este cu atat mai periculos, deoarece organismul lor este in crestere si nu are imunitatea destul de dezvoltata astfel incat sa lupte cu toti virusii si bacteriile din mediul inconjurator. Din pacate, se poate ajunge la alergii si afectiuni grave.

Umezeala din baie, datorata unor hidroizolatii de calitate slaba sau prost aplicate, poate afecta intreaga casa. Va puteti da seama cu usurinta daca acest lucru se intampla, cel mai bun semn fiind geamurile aburite in permanenta.

Desi nu trebuiesc neglijate interventii de urgenta la sistemul de hidroizolatii si remediate toate situatiile care duc la infiltratii si umezeala, pentru eliminarea rapida a acesteia din urma putem apela la un dezumidificator de camera. Acesta are rolul de a absorbi umezeala si sa neutralizeze mirosurile neplacute. Acest aparat poate fi util in orice camera, atat baie sau bucatarie, cat si dormitoare sau livinguri.

Apeleaza la specialistii de la Milucon

Dezumidificatorul este o solutie care rezolva partial efectele neplacute dar in niciun caz nu rezolva cauza acestora. Solutia utilizarii unor hidroizolatii de calitate este de preferat intotdeauna atunci cand vine vorba despre renovarea bailor, pentru a preveni aparitia unor situatii neplacuta ce pot afecta atat proprietarii apartamentului respectiv dar si vecinii din apartamentele alaturate.

Verificati tipurile de hidroizolatii recomandate de specialisti, pe site-ul www.milucon.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*