Cum îți poți realiza un gard perfect cu ajutorul unor matrițe

Construcția gardului în curte poate părea floare la ureche, dar adevărul nu este chiar așa. Acesta este o adevărată provocare și trebuie să te aștepți la tot ce va urma.

În acest articol vei descoperi ce implică construcția unui gard și care sunt materialele și modelele pe care trebuie să le alegi.

Ce implică construcția unui gard

Autorizație de construcție

Trebuie să știi încă de la început că pentru a realiza un gard ai nevoie de o autorizație de construcție. Legislația din țara noastră prevede obținerea unei autorizații de contrucție indiferent dacă gardul are fundație sau nu.

Orice tip de împrejmuire din orice material cu excepția celui natural sau a gardurilor formate din panouri mobile are nevoie de o autorizație de contrucție. Această autorizație o poți obține cu cea mai mică ușurință de la primărie.

Tipuri de garduri cu care îți poți împrejmui curtea

Garduri din lemn

Lemnul este cel mai des utilizat material atunci când vine vorba de construcția gardurilor. Gardurile din lemn sunt elegante, practice și foarte ușor de construit.

Construcția lor poate fi abordată cu cea mai mare ușurință chiar și de amatori. Lemnul este un material calitativ care atâta timp cât este tratat poate rezista ani la rând. Tratarea lemnului este foarte importantă.  În caz contrar, acesta va fi afectat de umezeală, dar și de razele soarelui.

Garduri metalice

Gardurile metalice au un aspect elegant și se bucură de o frumusețe impresionantă. Acestea se potrivesc de minune pentru un teren mare, dar și pentru o casă elegantă. Aceste tipuri de garduri sunt de cele mai multe ori însoțite de vegetație care este plantată în apropierea lor.

Garduri din beton

Aceste tipuri de garduri sunt rezistente și sunt mai greu de montat. Vei observă că montarea unui gard din beton poate dura chiar și câteva zile. Acesta este foarte rezistent și va rămâne în picioare de-a lungul timpului. Aspectul sau este unul impresionant și nu vor conta condițiile meteo sau trecerea timpului.

Dacă vei apela la o companie specializată în ridicarea gardurilor atunci vei avea parte de un gard mai calitativ și mai sigur, într-o perioada mai scurtă de timp.

Garduri din piatră

Piatră este o opțiune excelență pentru un gard care poate împrejmui o casă. Este un material care nu se va demoda niciodată și care va reuși să treacă cu brio testul timpului.

Matrilab îți oferă matrițele de care ai nevoie

La Matrilab vei găși de fiecare dată o gamă cât mai complexă de matrițe care să îți ofere un gard calitativ și sigur. Te vei putea folosi de matrițele disponibile pe Matrilab pentru a avea parte de un gard sigur pe care să te poți baza o perioada cât mai mare de timp.

Gardul pe care îl realizezi trebuie să fie unul care să prezinte siguranță și care să reziste cu brio în față trecerii timpului. Cu cât vei investi mai mult în gardul locuinței tale, cu atât acesta va fi mai trainic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*