Cum aleg vopsea decorativă de interior – ghid practic online

            Culoarea și calitatea vopselei, destinația spațiului și elementele de decor sunt principalele constituantele ale designului interior. Fie că vorba despre locuințe sau despre spații de birou, fiecare încăpere este perfectă atunci când elementele de mai sus se combină perfect și creează o atmosferă plăcută pentru cei care locuiesc, lucrează sau pur și simplu, sunt în trece prin casa sau biroul tău.

            Vopseaua decorativă de interior intră în calcul atunci când spațiul trebuie amenajat cu stil. Folosirea vopselei decorative este o formă de artă care folosește tehnici diverse pentru a decora suprafețe funcționale și nefuncționale. Acest material îți va arăta care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi vopseaua decorativă de interior pentru a crea spațiul și starea de spirit perfectă.

            Când te gândești ce vopsea decorativă să alegi,  trebuie să ții cont în primul rând de caracteristicile acesteia.

Mată sau lucioasă

În funcție de preferințe și de forma spațiului, poți alege o vopsea mată sau lucioasă. Ține cont de stilul încăperii, de restul elementelor de decor și pe efectul pe care dorești să îl aibă vopseaua asupra întregului spațiu.

Transparentă sau texturată

Dacă optezi pentru o vopsea translucidă, ține cont că baza peste care se aplică va fi vizibilă. În schimb, o vopsea decorativă texturată îți va fi de ajutor în cazul în care suprafață pereților este neregulată, pentru că va masca aceste neregularități.

Adeziunea vopselei

Adeziunea vopselei îți indică cât de bine interacționează aceasta cu suprafața pe care se aplică. O adeziune slabă înseamnă bătaie de cap pentru tine pentru că vopseaua nu va rezista în timp și vei fi nevoit să reiei procesul de la capăt în scurt timp. Alege o vopsea cu adeziune puternică și asigură-te de o lucrare durabilă.

Funcțiile de protecție

Precauția este cea mai importantă alegere atunci când vrei să fii protejat de situații care îți pot pune în pericol casa ori biroul. Alege o vopsea decorativă de interior care este rezistentă la umiditate și uzură. Mai mult, caută o vopsea care are proprietăți antifungice, pentru a preveni mucegaiul și efectele sale asupra sănătății. Totodată, asigură-te că vopseaua îți oferă siguranță în caz de incendiu.

            După ce te-ai asigurat că ai ai ales cu grijă cele mai bune caracteristici ale vopselei decorative  de interior, mai rămâne să te hotărăști asupra culorii și asupra modelelor decorative.

            Gândește-te la destinația și întregul decor al încăperii și alege o culoare care să completeze stilul acesteia. Caută nuanța care se va îmbina perfect cu piesele de mobilier și le va pune în evidență. În funcție de destinația încăperii poți introduce forme geometrice sau modele moderne pe unul dintre pereți. Urmând sfaturile de mai sus îți va fi ușor să alegi vopseaua potrivită pentru fiecare încăpere.

            Indiferent de decizia pe care o vei lua, la BAUMAG găsești o gamă largă de vopsele decorative de interior, care îți vor oferi o amenajare potrivită stilului tău și durabilă.

            Intră pe www.baumag.ro sau vino la unul dintre magazinele BAUMAG din tara și comandă vopseaua decorativă pe care o dorești.

sursa foto: BAUMAG

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*