Ce trebuie sa stii daca ai nevoie de reparatii la cutia de viteze

service reparatii cutii viteze camioane
service reparatii cutii viteze camioane

Sunt multe service-uri care fac reparatii la cutii de viteze si de multe ori proprietarul vehicolului nu stie dupa ce criterii sa aleaga. La camioane si vehicule utilitare insa situatia se schimba.

Sunt mult mai putine firme care ofera servicii de reparatii cutii viteze camioane si nu lucreaza la acelasi pret. Astfel se pot face diferente intre ofertanti atunci cand alegem un service de reparatii cutii de viteze.

Cu toate acestea ar fi cateva idei de care ar trebui sa tinem cont atunci cand alegem cu cine sa colaboram. Iata care sunt acestea:

  • Ce reputatie are firma?
  • Cu ce piese lucreaza?
  • Ce tip de garantie ofera?
  • Pretul la manopera si la piese?

Reputatia / parerea clientilor

Probabil prima informatie de care trebuie sa tinem cont este reputatia firmei. Orice firma care se respecta are macar o pagina de facebook sau apare in google business asa ca in aceste locuri este posibil sa gasim cate ceva despre subiect.

Aceste recomandari pot fi atat pozitive cat si negative astfel ca este bine sa citim parerile clientilor, sa vedem daca merita sa avem incredere. Daca nu gasim nimic despre ei, inseamna ca ori sunt prea mici, ori este firma noua si inca nu au primit recomandari.

Cu ce piese lucreaza?

Calitatea pieselor de schimb este probabil cel mai important aspect in reparatii. Daca nu utilizezi piese de schimb de calitate, acestea se vor strica repede. Este adevarat, piesele de calitate in general costa mai mult dar si garantia este mai buna.

Sunt multi mecanici care prefera sa lucreze cu piese originale din dezmembrari spunand ca ele sigur au calitatea corespunzatoare. Nu spunem ca este o idee rea daca chiar vrei sa reduci cheltuielile cu piesele dar inainte de utilizare orice piesa trebuie neaparat verificata amanuntit sa nu prezinte urme de uzura sau culoare suspecta.

Ce tip de garantie ofera?

In majoritatea cazurilor garantia poate fi factor de decizie cand alegem un service de reparatii cutii de viteze. Garantia poate fi de doua feluri, pe manopera si pe piese. Daca piesele sunt furnizate de service, ele neaparat trebuie sa aiba garantie.

Chiar daca sansele sunt mici ca un mecanic bun sa monteze ceva gresit, garantia pe manopera acopera aceasta problema. Daca dupa reparatii ceva nu functioneaza bine, service-ul se obliga sa desfaca cutia si sa faca reparatiile in mod gratuit.

Pretul reparatiei

Sunt multe firme care au preturi foarte mici iar altele preturi mai mari. Oare fac ceva diferit? In general nu, o firma mica, fara angajati care nu are de lucru, de multe ori scade pretul foarte mult doar ca sa mai castige cate ceva.

De la procurarea pieselor la cel mai bun pret, pana la asamblarea cutiei, sunt mai multe meserii pentru care la o firma mare sunt angajati diferiti specialisti. Daca cineva lucreaza singur in firma lui de reparatii auto, este greu de conceput ca se si pricepe foarte bine la toate procedurile si mai si face totul foarte repede.

Este posibil ca undeva sa apara mici probleme in colaborare sau timp pierdut. De aceea e mai bine sa optam pentru o firma mai mare care poate duce sarcina la bun sfarsit in timp util. Chiar daca costa mai mult, totusi timpul de executie este mai mic si serviciul mai rapid.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*