Ce poți face la munte vara aceasta?

Zonele răcoroase, care au o expunere mai mică la lumina soarelui, reprezintă o dorință comună a tuturor pe parcursul zilelor toride de vară. Cu toții vrem să stăm în locuri care ne asigură o temperatură optimă. Indiferent de cât de atractive sunt activitățile pe care le poți desfășura în timpul zilelor călduroase, la un anumit moment vei dori să știi că ai un loc răcoros în care te poți ascunde. De cele mai multe ori, mulți dintre noi optează pentru un week-end sau o vacanță la munte. Pe lângă faptul că sunt în inima naturii, aceștia pot să se bucure mult mai bine de elementele pe care natura ni le pune la dispoziție. Așa se face că o cabană aflată la poalele unui masiv muntos sau o drumeție în aer liber te ajută să îți încarci bateriile, în timp ce o seară petrecută pe plajă te va epuiza câteva zile. Oricând ești în căutare de inspirație pentru următoarea ta escapadă la munte, ia în considerare următoarele idei pe care le poți pune în aplicare vara aceasta!

Un traseu care să cuprindă și Țara Hațegului

Localizată chiar în Transilvania, mai precis între Munții Retezat, Munții Sureanu, Munții Țarcu și Munții Poiana Ruscă, Țara Hategului este un tărâm plin de mistere. Fiecare dintre acestea poate fi deslușit în decursul a mai multe zile, motiv pentru care vei avea nevoie de mai multe cazări pentru a te bucura în totalitate de experiența inedită. La orice pas, Țara Hațegului pune la dispoziție obiective turistice impresionante, pe care nu trebuie să le ratezi. Printre acestea se numără și Cetatea Colț, ctitorită încă din secolul al XIV-lea. Aceasta a fost construită cu scopul de a apăra zona împotriva cotropitorilor, precum și pentru refugiu.

Un alt obiectiv turistic ravisant este reprezentat de Cetatea Mălăiești. Aceasta este, în realitate, un cumul de monumente istorice, construite în secolul al XIV-lea. Pentru o mai bună apărare, a fost ridicat mai târziu un inel, alături de patru turnuri de mici dimensiuni.

Câteva zile petrecute în Poiana Brașov

Nimic nu se compară cu o locație de vis, în care să te cazezi alături de cei mai buni prieteni. Hotel Teleferic pune la dispoziție cele mai frumoase și impresionante facilități tuturor clienților săi, de la gratuitatea pentru centrul spa, până la accesul la cada cu hidromasaj în aer liber și o piscină interioară de dimensiuni impresionante.

Cazarea se află chiar în stațiunea Poiana Brașov, la o distanță ce nu depășește 50 de metri de teleschi. Astfel, te poți bucura de priveliștea impresionantă nu doar pe timpul nopții, ci și în decursul zilei, alături de zonele cu aer curat și pline de natură.

Vizitarea obiectivelor turistice la care omul a contribuit

În țara noastră, există locuri de vizitat care depășesc chiar și cele mai mari așteptări. Printre acestea se numără și Peștera Muierii, localizată în comuna Baia de Fier din județul Gorj. Încă din 1955, aceasta este denumită Rezervație Speologică și chiar Monument de Rezervație Naturală.

Peștera Muierii este recunoscută nu doar datorită aspectului inedit. Ea este catalogată drept prima peșteră electrificată din România, ceea ce a contribuit la îmbunătățirea experienței fiecărui turist și la atragerea mult mai multor turiști din străinătate.

În ceea ce privește lungimea, Peștera Muierii depășește 3.500 de metri. Aceasta este dispusă pe patru niveluri, facilitând tranziția fiecărui vizitator dintr-o parte în alta. În cazul în care vrei să vezi și alte obiective turistice din zonă, integrează în lista ta și Peșterile Corbului, Pârcălabului și Iedului. Toate acestea vor îmbunătăți întreaga experiență, ajutându-te să petreci un concediu memorabil.

Planificarea escapadelor la munte cu cel puțin câteva zile înainte te asigură că ai destul timp la dispoziție pentru a vizita fiecare zonă de interes. Astfel, te poți întoarce acasă cu bateriile încărcate și gata să faci față cu brio tuturor zilelor pe care le vei mai avea de petrecut la birou!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*