anvelostar.ro

Cum să îți pregătești mașina pentru anotimpurile reci?

Nimic nu se compară cu o escapadă de week-end cu propria mașină, din care poți să admiri frumusețea naturii inclusiv pe timp de iarnă. Dacă temperatura a scăzut deja sub 7 grade Celsius, este momentul să îți pregăteși autoturismul cum se cuvine pentru a face față noilor provocări de pe carosabil.

Nu o spunem noi, ci chiar specialiștii în piese auto. Potrivit lor, mașina trebuie să fie echipată cu anvelope iarna sau All Season, timp în care cele de vară sunt depozitate cu grijă pentru a fi folosite anul viitor. Întregul proces constă în mai multe etape pe care fiecare dintre noi are responsabilitatea de a le urma, nu doar pentru siguranța mașinii, ci mai ales pentru siguranța personală. Rămâi pe aproape și descoperă tot ce trebuie să faci pentru a-ți pregăti complet mașina pentru anotimpurile reci!

Verificarea sistemului de încărcare al bateriei

Îți dorești să eviți situațiile neprevăzute în care mașina nu mai pornește? În zilele reci, valorile cu minus din termometre nu sunt deloc ajutătoare pentru autoturismul personal, cu atât mai mult cu cât a stat o bună perioadă la aceste temperaturi. De aceea, este imperios necesar să verifici atât bateria, cât și sistemul de încărcare al acesteia. Toate aceste elemente te vor asigura de buna funcționalitate a mașinii, din primul moment în care o pornești și până te întorci din nou acasă.

Verificarea concentrației antigelului

Orice șofer știe cât de important este antigelul pentru mașină. Dacă vrei să te asiguri că te poți deplasa oriunde și oricând cu autovehiculul tău, inclusiv pe condiții meterologice extreme, nu uita să verifici concentrația acestuia. Potrivit specialiștilor, acesta trebuie să fie capabil să reziste la temperaturi chiar și de minus 30 de grade Celsius.

Verificarea ambreiajului

Întrucât este solicitat peste măsură pe tot parcursul iernii, ambreiajul trebuie să fie bine analizat înainte de a pleca la drum. Oricând apare vreo problemă sau vrei să știi sigur că totul este în regulă, fă un drum la un service specializat. Ambreiajul trebuie să fie capabil să facă față oricăror situații neașteptate, în așa fel încât să determine o bună funcționalitate a mașinii.

Verificarea uleiului de motor

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare iarna este uleiul de motor. Siguranța pe șosea și evitarea situațiilor neașteptate în trafic țin inclusiv de nivelul uleiului de motor. Acesta trebuie să se încadreze în valorile general valabile, astfel încât să te poți plimba pe oriunde la orice moment din zi sau din noapte.

Toate aceste etape constituie pregătirea și echiparea mașinii pentru anotimpurile răcoroase. Chiar și atunci când nu te aștepți, iarna te poate lua pe nepregătite. Cu puțin efort și mai multă planificare, poți să te asiguri că autovehiculul tău este gata să iasă pe străzi, indiferent de valoarea afișată în termometre.

Vă recomandăm să vizitați magazinul online AnveloStar , cu siguranță o să găsiți cele mai bune oferte!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *