8 beneficii aduse de consumul de apă minerală

O iubim ca atare sau în combinație cu puțin suc de lămâie ori în cocktailuri sau șprițuri perfecte pentru o zi călduroasă de vară. Apa minerală este, fără îndoială, preferata multor români și nu putem decât să fim de acord cu ei, pentru că, pe lângă gustul excelent și răcoritor, aceasta aduce și multe beneficii asupra sănătății organismului nostru. Dacă ești curios să le afli și tu, citește în continuare acest articol.

Apa minerală ajută la o hidratare perfectă

Pentru o sănătate de fier, organismul nostru are nevoie de mulți nutrienți, precum proteine, vitamine sau fibre, dar și de minerale, esențiale pentru o funcționare echilibrată a tuturor organelor interne și o hidratare perfectă a acestora. Totuși, dacă vei bea exclusiv apă minerală, riști să îți suprasoliciți rinichii, în care mineralele din apa consumată pot forma nisip sau pietre. Un echilibru între consumul de apă plată și apă minerală ar fi ideal pentru orice individ. 

Apa minerală întărește oasele

Se pare că un consum regulat, dar nu exagerat, de apă minerală îți va îmbunătăți sănătatea oaselor și va reduce mult posibilitățile ca la o vârstă mai înaintată să te confrunți cu osteoporoza, coșmarul oricărei femei care a ajuns la menopauză. Totodată, apa minerală te va ajuta să îți menții un nivel optim de magneziu în mușchi.

Apa minerală ajută în procesul de digestie

Dacă ai servit o masă copioasă, iar acum ai o senzație neplăcută, bea o jumătate de pahar de apă minerală și așteaptă câteva minute, ar trebui ca starea de disconfort să dispară destul de rapid, datorită secreției de amilaze din pancreas, stimulat de sulful din apa minerală. 

Apa minerală îți va curăța pielea

Atât la exterior, cât mai ales la interior. Băută în mod constant, apa minerală contribuie semnificativ la menținerea unui ten sănătos și fără defecte. Secretul stă tocmai în mineralele conținute de acest tip de apă, care acționează asemenea unei creme de zi hidratante, ce întârzie apariția ridurilor sau pe cea a coșurilor. 

Apa minerală luptă cu reumatismul

Și reușește să îl țină la distanță, datorită efectelor sale antiinflamatorii. Cu ajutorul apei minerale, poți întârzia atât instalarea reumatismului, cât și pe cea a artritei.

Apa minerală reface lichidele din organism

Electroliții, prezenți în toate fluidele corporale, ajută la reglarea funcțiilor inimii, a nervilor, dar și a mușchilor. Apa minerală, cunoscută ca fiind soluția ideală pentru o rehidratare a organismului mai ales după un efort fizic intens, va înlocui imediat mineralele pierdute prin transpirație.

Apa minerală previne crampele musculare

Plecând de la aceeași idee prezentată mai sus, că apa minerală ajută la refacerea lichidelor și a electroliților din organism după un efort intens, sportivilor le este recomandat consumul de apă minerală pentru prevenirea crampelor musculare. Magneziul conținut de apa minerală mai are, așadar, o bilă albă.

Apa minerală te poate ajuta să slăbești

Dacă ești genul de persoană care niciodată nu ar refuza un desert și care mai tot timpul este tentată să mănânce ceva dulce, apa minerală s-ar putea să te ajute în lupta cu kilogramele nedorite. Secretul stă în faptul că apa minerală va spori sensibilitatea hormonului de insulină, contribuind astfel la echilibrarea zahărului din sânge, tot datorită magneziului conținut. Poftele tale vor fi astfel oprite, iar tu vei ajunge mai ușor la greutatea dorită.

Atenție, nu face confuzie între apa minerală și apa carbogazoasă! Apa minerală poate fi atât plată, cât și minerală, însă termenii sunt folosiți greșit popular.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*