Vrei sa deschizi un coafor? Iata de ce lucruri ai nevoie!

Mai intai de toate, ai nevoie de un spatiu bun, de preferinta sa fie situat intr-un loc ceva mai aglomerat. Dupa ce ai rezolvat cu incaperea, ai nevoi de cativa specialisti in tunsoare, in coafuri, in colorare, manichiura, pedichiura si daca doresti, poti avea si o camera pentru masaj.

Ca sa impresionezi clientii, investeste in tehnica si produsele cu care vei lucra. Vei avea nevoie de scaune, mese si etajere pentru fiecare frizer. Lucratorii tai, ar fi bine sa aiba fiecare cate un cap manechin, pentru exercitii si practica. Alege o gama profesionista de creme, lacuri pentru par, sampon, balsam si alte produse, cu care sa-ti fie placut sa lucrezi, atat tu, cat si clientul sa ramana satisfacut.

Daca ai un salon cu mai mult de patru-cinci scaune, atunci vei avea nevoie de minim 2 chiuvete. Nu uita de unul sau mai multe dulapuri, in care vei depozita prosoapele, produsele, dar si umerase pentru hainele clientilor.

Nu uita de stative pentru fiecare cap manechin. In rezerva poti sa mai ai un cap manechin, in cazul in care se deterioreaza vreo unul dintre ele, indiferent de vointa ta. Produsele pe care le primesti, in special vopselele, le poti testa mai intai pe un cap manechin, daca ai careva dubii in privinta culorii sau a caliatii.

Convinge-te in profesionalismul si experienta pe care o au lucratorii tai. De aceea la angajare, nu te uita la varsta, ci la experienta de lucru pe care o au. Ii poti repartiza pe fiecare cum sa lucreze, fie vor fi specializati in tunsori pentru femei dor, sau pentru barbati, in frizuri doar sau in coafuri etc. Pentru copii, vei avea nevoie de o persoana care sa fie dispusa sa lucreze cu copiii, sa le suporte capriciile si sa se inteleaga cu ei. La angajare, ii poti testa, rugandu-i sa efectueze cate o lucrare pe un cap manechin. Ei vor putea face o tunsoare, o coafura sau o vopsire pe un cap manechin, astfel incat te vei convinge cat de cat de profesionalismul lor.

Nu uita de publicitate! Pentru aceasta, poti singur sa te apuci sau, poti apela la o companie de publicitate, care in cateva zile iti poate face un rating foarte bun.

Daca esti decis sa pornesti in aceasta afacere, vei scoate venit frumos, daca vei urma un bussines plan corespunzator si daca afacerea ta va fi in pas cu tendintele actuale. Iti dorim succes!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*