Cum sa devii sudor

In timpul scolii, multi inca nu stiu ce meserie sa isi aleaga in viitor, iar pentru unii, definitia unei profesii viitoare devine o alegere aliatorie a destinului. Daca vreti sa deveniti sudor, nimic nu va impiedica sa luati o asemenea decizie, mai ales ca este una dintre cele mai solicitate profesii din lume. Aceasta meserie insa nu se invata nici la scoala, nici la facultate. Puteti deveni sudori doar cu foarte multa practica.

Mainile sudorilor au creat cele mai multe din lucrurile pe care le contemplati in jur. Peste tot exista metal, deci este nevoie de oameni, care sa-l proceseze, sa-l indoaie, sa-l taie, sa-l slefuiasca, sa-l sudeze.

Pentru a estima cat de interesanta este aceasta profesie pentru voi, fara a pierde mult timp, este nevoie sa faceti cunostinta cu un volum mic de materiale, sa cereti sau sa cumparati un invertor mic (intotdeauna util in viata de zi cu zi ) si sa treceti la lucru.

Aveti nevoie de cea mai mica unitate de sudura. Pentru un sudor novice se potriveste cea mai usoara optiune. Mai putina putere, mai putin volum, mai putine comutatoare pe care trebuie sa le cunosti, sa le gandesti, sa le tii minte.

Majoritatea inventoarelor vi se potrivesc. Important este ca butonul de comutare a puterii sa fie unicul, deoarece in aparatele de sudura profesionale exista butoane suplimentare pentru reglarea fortei arcului, pornirii la cald, iar in cele simple acesti parametri sunt reglati de insasi aparatul, fara participarea voastra.

Daca va apucati de treaba, o sa observati ca sunt 2 prize pentru conectarea firelor: unul cu semnul +, iar celalalt cu semnul -.

In priza conectam firul cu un suport de sudura, in care intoducem apoi electrodul. In celalalt conector conectam blocul de brone, care se aseamana cu un clothespin.

Porniti echipamentul din retea si conectati partea sudata la brona negativa. In continuare trebuie sa va puneti masca de sudor (masca de protectie). Daca aveti masca cu diminuare automata, trebuie sa aveti grija la setarea acesteia. De obicei, in setul achizitionat sunt atasate instructiuni pentru setarea parametrilor mastii. Pe cea simpla puneti-o pe cap cu sticla in partea din fata.

Acum puteti configura invertorul. Setarile invertorului vor depinde de dimensiunea electrodului ales de voi. In magazin exista electrozi de diferite dimensiuni. In majoritatea cazurilor sunt utilizati electrozi de 2 ori 3 mm. Sa presupunem ca utilizati electrozi de 2 mm, iar pe cutia de electrozi exista intotdeauna o instructiune cu privire la curentul de sudare utilizat. Pentru astfel de parametri, trebuie sa setati valoarea curentului de sudura in pozitia 40. Aceasta este valoarea optima pe care o puteti deflecta in timpul procesului de sudare.

Cu cat curentul de sudare este mai mare, cu atat mai tare se va incalzi partea voastra si electrodul va arde mai repede. Acum trebuie sa stapaniti acest parametru pentru a obtine o sudura de calitate inalta.

Aceasta experienta cu aparate sudura pentru incepatori si avansati va va fi de mare folos, chiar daca in viitor nu veti deveni specialisti in sudura.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*