Aplicatiile magnetilor

Magnetii industriali reprezinta o solutie tot mai utilizata in diverse domenii, datorita avantajelor multiple pe care le prezinta. Cu ajutorul magnetilor industriali se pot deplasa obiecte feromagnetice foarte mari, in cadrul unor ateliere sau hale care realizeaza constructii metalice, se poate realiza recuperarea deseurilor feroase de pe podeaua acestora, se pot separa usor foile de table intr-o stiva de foi, se pot fixa usor anumite subansamble metalice in vederea sudurii, se pot fixa cofraje pe termen limitat in vederea turnarii betonului pana la intarirea acestuia, se poate realiza reciclarea materialelor feroase si, in anumite conditii, chiar neferoase. Aplicatii de dimensiuni mai mici ale magnetilor industriali sunt reprezentate de fixarea facila a uneltelor metalice pe diverse panouri metalice cu ajutorul suportilor magnetici, recuperarea unor obiecte feroase din locuri inguste (cati dintre noi nu am scapat cel putin o data un surub sau o piulita intr-un loc greu accesibil), magnetizarea/demagnetizarea unor capete de surubelnita sau a altor unelte.

Printre aplicatiile simple ale magnetilor, mai ales ale celor neodim care sunt deosebit de puternici, putem aminti de sistemele de inchidere magnetice, precum cele ale cutiilor de cadou, agendelor, brosurilor sau a felicitarilor. De asemenea, putem aminti si de colantarile realizate pe suport magnetic pentru fixarea foliilor adezive inainte de lipire. Magnetii sunt utilizati si in cazul bijuteriilor, si putem aminti in acest sens de sistemele de inchidere magnetice pentru bratari sau lantisoare. Domeniul jucariilor este de asemenea unul in care sunt utilizati magnetii in cazul trenuletelor, jocurilor de logica sau a celor senzoriale, acolo unde avem sisteme de prindere magnetica intre diversele parti componente sau anumite puzzle-uri sau constructii de realizat. In industria mobile, magnetii sunt utilizati si pentru fixarea ferma a usilor de la dulapuri si sertare, reprezentand in acest sens, un element de protectie ideal pentru copii. Aplicabilitatea magnetilor se regaseste si in ceea ce priveste depozitarea prin fixarea de placute de inventar si etichetare, pe rafturi si usi metalice, printre care putem aminti si elemente deosebit de utile pentru signalistica si avertizare in zone industriale si rezidentiale.

Ca aplicatii avansate ale magnetilor putem aminti de motoarele electrice, generatoarele de curent, senzori magnetici, turbine eoliene, hidrocentrale pe abur, separatoare magnetice, acceleratoare de particule etc. In acest sens, referitor la aceste aplicatii avansate, putem spune despre magnetii moderni  ca incorporeaza o forta de atractie impresionanta, reprezentand un element cheie in realizarea unor lucrari si produse care ne ajuta in viata civilizata de astazi.

Am citit mai devreme ca magnetii industriali au un rol foarte important in multe domenii. Pentru a gasi produse magnetice si a primi un sfat adecvat puteti vizita hobber.ro. Pe langa descrierile generale ale aplicatiilor acestor magneti si ale altora noi, nebanuite poate, pe acest site veti descoperi si alte informatii despre acesti magneti si puteti lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste achizitionarea, tinand cont de necesitatile pe care le aveti. Datorita aplicatiilor pe care le ofera in aceste domenii, magnetii reprezinta o modalitate optima prin care activitatea de productie se desfasoara in conditii optime, de la locuinta fiecaruia pana la zona industriala.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*