Urmeaza un curs DPO pentru a stapani domeniul protectiei datelor!

Ce reprezinta curs DPO?

Un curs DPO reprezinta un tip de pregatire ce are ca scop formarea profesionala a responsabililor cu protectia datelor personale (DPO insemnand „data protection officer”). Acest curs este autorizat de catre ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) si se adreseaza tuturor celor interesati de domeniul protectiei datelor si despre drepturile si obligatiile impuse de legislatia in vigoare, precum si persoanelor dornice sa lucreze pe o pozitie de DPO.

Ce puteti invata prin urmarea acestei pregatiri?

curs dpo

Un curs DPO va va ajuta intelegeti si sa aprofundati terminologia-cheie de confidentialitate, conceptele practice ale domeniului protectiei datelor, structura modelului de aplicare asupra vietii personale  si fluxul de date transfrontaliere. Pe parcursul acestui training vor fi abordate aspecte ce tin de verificarea modului de aplicare a cerintelor organizatorice si tehnice cu privire la protectia datelor cu caracter personal. Toate ceste concepte au o importanta deosebita, reprezentand notiunile de baza ale unui curs DPO .

De asemenea, in cadrul trainingului veti invata sa evaluati modalitatea de transfer al datelor personale,  impactul datelor avand in vedere regimul juridic aplicabil si sanctiunile aplicate in cazul nerespectarii dispozitiilor legale in ceea ce priveste protectia datelor. Veti dobandi competentele Autoritatii de Supraveghere, aceasta fiind principalul concept de autoritate de supraveghere in conformitate cu regulamentul GDPR.

Finalizarea cursului DPO

La finalul orelor programate, participantii vor sustine un examen pentru verificarea cunostintelor dobandite de-a lungul timpului.. Prin promovarea examenului, acestia primi o diploma acreditata de ANC atestand pregatirea profesionala in domeniul protectiei datelor cu caracter personal. La finalul acestui curs veti fi cumulat cunostintele si competentele necesare pentru indeplinirea rolului de DPO. Veti fi capabili de sarcini ca emiterea unor recomandari si oferirea de asistenta specializata in vederea aplicarii si interpretarii prevederilor legislatiei actuale ce priveste protectia datelor.

Prin urmarea unui curs DPO veti putea monitoriza activitatea firmei dvs. si veti coordona mult mai eficient activitatile ce tin de domeniul resurselor umane. Mai mult decat atat, va veti dezvolta abilitatile si va veti imbogati in mod continuu cunostintele din domeniul protectiei datelor cu caracter personal, adoptand o viziune obiectiva.

Cursul DPO sustinut de Training Professionals va ofera pregatirea profesionala de care aveti nevoie!

Training Professionals ofera cursuri DPO cu predare interactiva sutinute de experti din domeniul securitatii informatiei. Urmand aceasta pregatire, veti avea oportunitatea de a invata toate notiunile necesare in mod eficient si rapid.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*