Imbracaminte protectia muncii – cat de mult conteaza si ce trebuie sa ai in vedere?

imbracaminte protectia muncii

Fie ca esti angajator, fie ca esti angajat, pentru oricare dintre cele doua pozitii in care te afli, important este sa intelegi care sunt motivele pentru care tot ceea ce tine de imbracaminte protectia muncii trebuie sa fie respectat cu sfintenie. Atat in ceea ce priveste munca intr-o fabrica, pe un santier, sau poate ca esti persoana care se ocupa cu taiatul mezelurilor intr-un market, trebuie sa avem cu totii in vedere ca este necesar sa ne protejam.

Cand vine vorba de protectia angajatilor, fara dar si poate, angajatorii sunt cei care pun acest lucru pe primul loc si mereu incearca sa se asigure ca acestia nu sunt supusi pericolelor. Pe langa responsabilitatile morale pe care le au fata de persoanele care sunt in serviciul lor, angajatorii sunt cei ce raspund si in fata legii in tot ceea ce tine de protejarea angajatilor, dar si de purtarea de imbracaminte protectia muncii adecvata. Fie ca vorbim despre spatii in care este solicitata purtarea unor papuci speciali, cu varful intarit, fie ca vorbim despre salopete, sau tot felul de costume speciale, atat grija angajatorului, cat si cea a angajatilor este aceea de a respecta regulile impuse. 

In ceea ce tine de job-urile cu un risc ridicat, aici nici nu ar trebui sa incapa urma de indoiala in ceea ce tine de necesitatea purtarii de imbracaminte protectia muncii adecvata, dar mai ales calitativa. Cu toate ca ne putem gandi ca un pret mai mic va aduce beneficii, totusi, acestea nu pot fi numite astfel, iar asta deoarece un echipament de o calitate slaba va aduce cu sine si o protectie insuficienta. O protectie care nu este facuta in mod corect si nu corespunde standardelor va aduce cu sine probleme de o gravitate foarte mare. Spre exemplu, in cazul unui accident, daca elementele de imbracaminte protectia muncii nu sunt conform normelor, acestea pot pune in pericol viata celui ce le poarta, asta deoarece nu pot sa ii asigure protectia necesara. 

De ce este important sa alegem imbracaminte protectia muncii de o calitate superioara?

Asa cum mentionam si mai sus, deseori se intampla sa fim pusi in fata unor oferte sau a unor trucuri ce vin din partea unor companii ce vor sa livreze imbracaminte protectia muncii de o calitate mult mai scazuta. Atunci cand suntem pusi in astfel de situatii, ceea ce putem face este sa refuzam astfel de oferte si sa ne focusam pe cele ce ne vor oferi si o calitate ridicata. Spre exemplu, cum sunt angajatii ce isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor, pentru acestia purtarea unor casti de protectia este esentiala, iar daca acestea nu indeplinesc standardele, sunt dintr-un material slab si nu ofera o rezistenta la soc, practic, purtarea acestora nu va reprezenta o norma de siguranta. 

Pe de alta parte, chiar si daca nu este vorba despre job-uri ce au un risc mai ridicat, trebuie totusi sa intelgem ca este important ca ceea ce alegem sa purtam in timpul programului trebuie sa aiba o calitate ridicata, atat pentru buna-starea noastra, cat si pentru confortul de care avem nevoie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*