Uleiurile esențiale și cum se aplică în diverse domenii

uleiuri esentiale sanatate

Uleiurile esențiale sunt compuși aromatici volatili care sunt extrași (de obicei prin utilizarea aburului, apei și căldurii) din diferite părți ale plantelor – rădăcini, scoarță, lemn, frunze, iarbă, flori, fructe, semințe sau rășină. Vaporii sunt apoi răciți într-un condensator, care readuce esența într-o formă lichidă. Există, de asemenea, o metodă de extracție prin presare la rece, care este folosită în mod obișnuit pentru uleiurile esențiale de citrice.

Unul dintre studiile științifice care au dezvăluit rezultate pozitive date de uleiuri esentiale implică pacienții cu demență. Deși, spre deosebire de tradiția obișnuită, consumul zilnic de o lingură de ulei de pește nu va preveni demența, există dovezi că balsamul din ulei de lămâie reduce agitația la pacienții cu demență, conform unui studiu din Journal of Clinical Psychiatry.

Alte beneficii pe care uleiurile esențiale le au în materie de sănătate

Foarte important de precizat este că aceste studii nu s-au extins încă la studiile clinice, ceea ce înseamnă că mai este mult de făcut înainte ca uleiurile esențiale să fie potențial prescrise de către medici. Având în vedere interesul public puternic față de uleiurile esențiale, fie că este vorba de a viza lucrurile pe care alte medicamente nu le-au remediat până acum (cum ar fi migrenele, anxietatea, stresul, insomnia și memoria) sau pentru a controla ceea ce intră în dulapul lor fără prescripție medicală, mai mult cercetarea posibilelor beneficii ale uleiurilor esențiale merită în mod clar.

Unii oameni apelează la uleiuri esențiale precum menta pentru ameliorare și există unele cercetări foarte limitate privind utilizarea lor pentru durerile de cap. Potrivit unei recenzii, uleiul de mentă poate ajuta la ameliorarea durerii de cap atunci când este aplicat superficial în jurul capului și al tâmplei. Acest lucru se poate datora mentolului, ingredientul activ principal din menta. Mentolul are o senzație de răcire, despre care se crede că are un efect analgezic (de calmare a durerii), potrivit unui studiu necontrolat pe 25 de pacienți care a examinat severitatea durerii migrenei după aplicarea unui gel de mentol de 6% pe locul durerii. Cei cu migrenă care au folosit gelul au văzut îmbunătățiri remarcabile ale intensității durerilor de cap cu două ore după aplicare.

De unde putem achizițioana astfel de produse?

Atât pentru o gamă foarte nice de bețisoare parfumate, cât și pentru uleiuri esențiale, recomandăm site-ul betisorulparfumat.com.

Deși, există încă o mulțime de necunoscute cu privire la avantajele concrete (și potențialele contra) ale uleiurilor esențiale, practicarea aromoterapiei în siguranță poate ajuta la creșterea unei dispoziții scăzute sau la creșterea energiei. Dacă sunteți interesat să încercați singur aromaterapia, discutați cu furnizorul de asistență medicală primară despre cele mai simple și mai sigure strategii pentru a începe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*