Tot ce trebuie să știți despre piese motor utilaje

Motorul este cea mai importantă parte a unui echipament. Dacă nu este în stare optimă poate cauza probleme serioase.

Pentru a putea funcționa eficient, acesta are nevoie de piese motor fiabile. De aceea, este important să realizați în mod regulat inspecții amănunțite. Citiți articolul următor pentru a afla tot ce mai trebuie să știți despre motorul utilajului dvs.!

Piesele de motor au nevoie de întreținere corespunzătoare

Citind titlul de mai sus veți spune că orice componentă are nevoie de întreținere. Perfect adevărat. Cu toate acestea, dacă în anumite cazuri nu este atât de grav dacă întârziați puțin cu întreținerea, pentru piesele de motor atenția este vitală.

Un motor îngrijit, pe lângă faptul că vă menține echipamentul în funcțiune, vă ajută să economisiți bani și timpi de oprire neplanificați. În afară de aspectele evidente pe care le puteți observa cu ochiul liber în cadrul inspecțiilor, trebuie să urmăriți și simptomele ce pot apărea în timpul funcționării.

Culoarea fumului poate să indice o problemă. Dacă acesta este negru, ar putea fi din cauza unei defecțiuni a supapei, o turbosuflantă avariată sau un filtru de aer defect. Fumul alb semnalează de obicei injectoarele defecte, iar cel de culoare albastră indică arderea uleiului.

Cea mai bună strategie pe care o puteți urma pentru o durată de viață cât mai lungă a pieselor de motor este să respectați recomandările producătorului. Informațiile oferite de acesta legat de întreținere vă vor ajuta să economisiți timp și bani.

Cele mai întâlnite probleme

O situație extrem de neplăcută este atunci când motorul nu pornește. Varianta fericită, dacă putem spune așa, este cauzată de temperaturile foarte scăzute care duc la îngroșarea uleiului de motor. Alte cauze posibile sunt: probleme cu bateria, cablarea defectuoasă sau o pompa ulei de motor ce trebuie înlocuită.

Supraîncălzirea motorului este o altă problemă ce poate apărea ocazional. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă există un ventilator de răcire avariat sau dacă injectoarele de combustibil sunt înfundate.

Contaminarea combustibilului poate să vă dea și ea bătaie de cap. Apa este extrem de periculoasă pentru motor, întrucât poate reduce producția de energie sau lubrifierea. Există și alți posibili contaminanți distructivi cum ar fi particulele de metal sau microbii.

Există multe probleme care pot apărea la un motor, unele mai grave altele mai simple. Important este să nu așteptați până când utilajul este complet scos din funcțiune pentru a le rezolva. Înlocuiți piesele de motor la timp pentru a evita defecțiunile inutile.

Pregătire specială pe timp de iarnă

Chiar dacă vremea de afară este departe de ger, este bine să știți cum să vă pregătiți motorul pentru iarnă. Ca să nu vă ia prin surprindere, puteți să comandați din timp piese motor de care veți avea nevoie.

Vremea rece poate fi dificilă pentru motorul excavatorului dvs., dar îi puteți menține eficiența dacă alegeți un combustibil potrivit pentru temperaturi scăzute și chiar aditivi care să îl ajute să facă față. De asemenea, încercați să umpleți rezervorul la peste 70%, pentru a evita condensul.

Lichidul de răcire și uleiurile trebuie și ele adaptate pe măsură ce temperaturile scad. Un alt pas important este testarea bateriei, pentru a vă asigura că este în stare bună de funcționare. În plus, verificările amănunțite ale pieselor de motor inclusiv filtre, curele sau furtunuri sunt vitale.

Înainte de pornirea activității nu uitați să acordați suficient timp motorului să se stabilizeze. Mișcați încet excavatorul pentru a permite încălzirea întregului sistem. La finalul zilei, este recomandat să nu opriți brusc motorul, acordându-i câteva minute de timp inactiv.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*