Tot ce trebuie sa ai in vedere cand alegi mobilierul de bucatarie

Cand alegi mobilierul in bucatarie trebuie sa ai mare grija la toate detaliile deoarece este locul cel mai important din casa. In bucatarie ne petrecem cea mai mare parte din timp, gatind, mancand, povestind cu familia la cafea in fiecare dimineata. In alegerea mobilierului trebuie sa avem in vedere o multime de aspecte, de la spatiul de care dispui la culoare si rezultatul final pe care ti-l doresti.

Importanta bucatariei- Bucataria are un rol foarte important si nu trebuie neglijata. Mobileaza bucataria tinand cont de toate beneficiile pe care aceasta ti le ofera. In bucatarie prepari mancarea, o servesti alaturi de familie, socializezi, uneori faci teme cu copii, etc.

Mobilierul din bucatarie trebuie sa fie atat functional cat si aspectuos.

Un prim pas in alegerea mobilierului, este sa analizezi bine zona si sa vizualizezi fiecare obiect la locul unde doresti sa-l amplasezi.

In zona de servit masa ,vei aseza masa cu scaunele de bucatarie in functie de cati membri sunteti in familie sau de cat spatiu dispui pentru aceasta.

In zona de gatit ,vei monta cuptorul cu plita, iar restul mobilierului si obiectelor necesare in bucatarie, (frigider, masuta de cafea, plante, etc.), le poti aseza in functie de spatiu liber pe care il mai ai la dispozitie.

Pentru ca bucataria ta sa fie un punct de atractie, amenajaza un coltisor diferit unde sa montezi niste rafturi cu carti de bucate, un perete cu fotografii sau rafturi pentru condimente sau vinuri.

Utilizeaz inteligent spatiul si foloseste fiecare centimetru la potential maxim. Spatiul de care dispui dar este uitat de toti, se afla chiar deasupra frigiderului, unde poti adauga un dulap suspendat pana in tavan, unde poti depozita diferite ustensile de bucatarie.

Stiluri de bucatarii

Stil clasic: Pentru acest stil, se potriveste mobilierul din lemn masiv sau materiale care imita forte bine fibra lemnoasa ( fagul, nucul, stejarul, etc). Culorile care reprezinta acest stil sunt nuantele de maro, in tonuri calde. Piesele de mobilier pentru bucatarie trebuie sa aiba anumite finisaje si manere care sa reprezinte acest stil.

Stil modern: Alege piese de mobilier cu linii fine si cat mai simple, culorile sa fie deschise, sau chiar combinate cu culori mai stridente, dar sa nu arate chicios. Pentru stilul modern sau minimalist se potriveste foarte bine mobila cu sticla sau din MDF cu finisaj lucios si cu accesorii metalice. In stilul modern, spatiul destinat pentru lucru este foarte bine delimitat, depozitarea de face intr-un mod organizat, iar numarul accesoriilor decorative de care nu ai nevoie este limitat.

Stil industrial: Caracteristicile acestui stil sunt spatiile largi, tavane inalte, podele din lemn masiv sau ciment, mobilier masiv decorat cu conducte sau grinzi, pereti nefinisati, masa si scaunele metalice, etc.

Mobila de bucatarie trebuie aleasa in stilul care te reprezinta pe tine. Exista o legatura stransa intre stilul bucatariei si a obiectelor decorative si stilul mobilierului pe care il alegi. Mobilierul de bucatarie trebuie sa se potriveasca cu bucataria in sine, din punct de vedere cromatic, dar si din punct de vedere estetic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *