Cum să scapi de canicula care a cuprins județul Timiș: 3 idei pentru o vară mai răcoroasă

ideall.ro

În ultimii ani, vara în România se caracterizează tot mai mult prin fenomene extreme într-o perioadă foarte scurtă – de la zilele caniculare la seri cu furtuni. Fără îndoială, acest lucru are legătură cu încălzirea globală.

De exemplu, în județul Timiș s-au înregistrat unele dintre cele mai mari temperaturi din istorie. De exemplu, în luna iunie s-au înregistrat 39 de grade Celsius, depășindu-se astfel recordul de temperatură – de 38, 6 grade Celsius – înregistrat în 1938.

Dacă vremea călduroasă este perfectă pentru vacanță, în oraș lucrurile nu sunt deloc încurajatoare. Tocmai de aceea, vei găsi în acest articol inspirație pentru a trece mai ușor prin caniculă, indiferent că ești acasă sau la birou.

Iată 3 idei simple pe care le poți pune în practică chiar azi pentru a te bucura de o răcoare:

  1. Hidratează-te. Chiar dacă pare a fi unul dintre cele mai intuitive lucruri când vine vorba de vremurile caniculare, cei mai mulți dintre oameni omit exact acest aspect: hidratarea. Asigură-te că bei cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi, mai ales în sezonul cald. Dacă nu îți place neapărat gustul apei, poți adăuga fructe pentru a-i da un gust deosebit. De asemenea, poți consuma și alte băuturi hidratante. Evită totuși băuturile alcoolice și cafeaua, acestea fiind recunoscute pentru că deshidratează organismul.
  2. Folosește un aer condiționat. Aproape că nici nu te poți gândi la o vară răcoroasă fără un aer condiționat. Alege un aparat cu un consum de energie redus care te va ajuta să treci prin caniculă.  De exemplu, la Ideall poți găsi o varietate de aparate de aer condiționat, potrivite pentru orice suprafață și pentru orice buget. Astfel, vei avea propria ta oază de relaxare la temperaturi perfecte, indiferent de canicula de afară!
  3. Adaptează-te temperaturii de afară. Încearcă să eviți expunerea la orele prânzului când temperaturile depășesc limitele de confort. Folosește haine mai vaporoase, deschise la culoare, din materiale ușoare și naturale, cum sunt bumbacul sau inul. De asemenea, evită încălțămintea care favorizează transpirația. Nu uita de crema cu factor de protecție mare, indiferent că mergi la plajă sau la birou. Pentru un efect răcoritor, ține crema în frigider înainte să o aplici pe corp.

Chiar dacă nu ești un fan al sezonului canicular, ai nevoie să respecți câteva lucruri de bază cum sunt cele menționate mai sus pentru a trece cu bine prin această perioadă. Profită de serile mai răcoroase pentru a sta afară și a te bucura împreună cu cei dragi de vară.

Sursa foto: Pexels.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*