TOP 6 activități în aer liber pentru copiii timișorenilor

Activitățile în aer liber sunt tare benefice pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Acestea îl ajută să descopere lumea, să devină independent, să își dezvolte creativitatea și să deprindă bune aptitudini sociale.

În rândurile următoare vei găsi o listă cu activități pe care micii timișoreni le pot face în aer liber. Dacă vei urma doar câteva dintre ideile de mai jos, copilul tău își va dezvolta creativitatea cu ajutorul desenelor făcute cu creta pe asfalt, se va bucura de mersul pe tricicletă prin parcurile Timișoarei și va socializa cu alți membri ai familiei la un picnic în aer liber. Sună bine, nu-i așa?

Activități în aer liber pe care le poți face și tu cu copilul tău

  1. Desenați cu creta pe asfalt

Când cei mici împlinesc un an, atunci este și momentul în care încep să țină diverse obiecte în mână și să mâzgălească pe orice au la îndemână. Uneori, cărțile de colorat, hârtiile sau pereții casei nu mai sunt de ajuns, așa că te poți înarma cu câteva pachete de cretă colorată și cu o bucată mare de asflat pe care acesta să deseneze în voie.

  1. Plantați flori împreună

Joaca cu pământul sau cu florile îi apropie pe cei mici de natură. Chiar dacă poate nu va înțelege cu exactitate ce se întâmplă, pregătește ustensilele, florile pentru plantat, și implică-l în această activitate bucurându-vă în grădina blocului sau în curtea proprie.

  1. O plimbare prin parc în fiecare zi

Plimbările prin parc sunt de neratat atât în sezonul cald, având grijă la temperaturile crescute, dar și în sezonul rece. O plimbare prin Parcul Central sau Parcul Rozelor din Timișoara îi va încânta pe cei mici și îi încurajează să descopere lumea. Lasă-l să exploreze fiecare colț.

  1. Scoate tricicleta pentru o plimbare

Atunci când mergeți în parc, poți integra și mersul cu tricicleta în activitatea voastră. Dacă încă nu ai achiziționat una pentru copilul tău, pe internet te poți sfătui cu diverși reprezentanți care să te ghideze în a face o alegere corectă. Pe Babyneeds.ro găsești diferite modele de triciclete pentru copii și, cu siguranță, cel puțin una se va potrivi criteriilor și nevoilor voastre.

  1. O după-amiază cu baloane de săpun

Baloanele de săpun reprezintă poate cel mai amuzant mod de se distra atât copii, cât și adulții. Baghete pentru baloane de săpun găsești aproape în orice magazin cu accesorii destinate copiilor. Odată ce aveți un astfel de recipient, ieșiți afară, în fața blocului sau în parc, și distrați-vă copios, mai ales atunci când copilul va încerca să prindă baloanele.

  1. Pregătește un picnic în familie

Pregătește coșul cu mâncare și fructe, o pătură colorată, așază-l pe cel mic în scaunul de mașină și porniți cu toată familia într-un parc sau un colț liniștit de natură pentru un picnic. Mesele în familie sunt ideale pentru copii, deoarece sunt implicați în activitatea propriu-zisă și pot socializa și cu alți membri.

Activitățile în aer liber și socializarea cu alți copiii sau membri ai familiei sunt importante pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Încearcă să introduci zilnic câte o nouă activitate, astfel încât cel mic să aibă parte de activități diverse din care să învețe lucruri noi.

Sursa foto: Unsplash.com, Shutterstock.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*