Top 10 Cele Mai Cunoscute Branduri de Ceasuri Japoneze

Impreuna cu Elvetia, Japonia detine suprematia in materie de ceasornicarie datorita multitudinii de branduri existente in aceasta frumoasa tara asiatica.

Conform statisticilor, Japonia a depasit in urma cu doar doi ani, in anul de gratie, numarul de 63 de milioane de ceasuri produse atat pentru piata interna, cat si internationala.

1. Minase

Iata un brand de ceasuri japoneze de nisa care a luat fiinta in urma cu cinci ani, mai precis in 2005. Interesant este ca Minase produce doar circa 500 de bucati de ceasuri pe an.

Initial, compania s-a orientat catre piata interna, dar acum colectia sa de ceasuri Divido, Horizon si Windows au trecut la nivelul urmator si se pot achizitiona si in alte tari ale lumii.

Eleganta lor deosebita, design-ul deosebit de originale le pun in categoria unor mici bijuterii demne sa stea la loc de cinste in colectia de piese de masurat timpul extrem de valoroase prin solutiile constructive cu totul neasteptate.

Ceea ce caracterizeaza acest tip de ceasuri produse de brandul Minase este faptul ca sunt inspirate din puzzle-urile traditionale japoneze din lemn, vestite in intreaga lume, unde componentele se potrivesc ca niste piese de joc, asa incat ele pot sa fie inlocuite cu usurinta, fara a se deranja arhitectura generala a mecanismului de orologerie atat de ingenios realizat.

2. Casio

Desi initial Casio si-a inceput prestigioasa activitate prin fabricarea calculatoarelor, vestita companie japoneza si-a diversificat pe parcurs interesele de productie si a deschis inclusiv o divizie de ceasornicarie in anii 1970, prin introducerea ceasului electric Casiotron.

A fost un pas mic pentru Casio, dar care a deschis ulterior calea pentru ceasurile de masa, extrem de populare, tip calculator, care au dominat cultura pop prin anii 1980 si care, cu toate oprelistile vremii, au reusit cumva sa ajunga si in posesia unor norocosi din tara noastra.

De atunci, productia de ceasuri a avansat tot mai mult, asa incat G-Shock Casio este acum cea mai importanta linie de modele de ceasuri ale brandului japonez, de mare succes in intreaga lume.

De fapt, daca ar fi sa spunem cinstit, noi romanii daca suntem intrebati rapid ce marca de ceas japonez cunoastem, probabil ca in proportie de peste 80% (poate chiar mai mult) am spune pe nerasuflate: CASIO!

3. Orient

Inaugurat in urma cu fix sapte decenii, Orient este cel mai mare producator japonez de ceasuri mecanice, in conditiile in care toate componentele produselor existente pe piata sub aceasta denumire sunt fabricate acasa la ei, in Japonia, desi poate parea scump ca sa faci acest lucru cand acum traim intr-un mare sat global, unde de regula componentele pentru diferitele produse care se realizeaza in serie se fabrica acolo unde companiile gasesc mana de munca mai ieftina, chiar daca acest lucru are un efect nedorit de multe ori asupra bunurilor finite.

In fapt, faptul ca nu s-a externalizat in alt colt de lume producerea unor componente nu a avut ca rezultat o crestere fabuloasa a costurilor de productie, dovada ca ceasurile Orient au un pret convenabil pentru segmente largi de cumparatori din intreaga lume.

Mai mult decat atat, Orient ofera o gama larga de ceasuri mecanice buget, accesibile oricarei persoane care isi doreste un ceas nipon de calitate. Ele sunt extrem de frumoase si fiabile.

4. Citizen

Important producator mondial de ceasuri, Citizen si-a inceput parcursul cu bataie lunga tocmai prin 1918 si se mentine in mod categoric in topul producatorilor de ceasuri din intreaga lume prin lista deosebita de inovatii care a facut sa se vorbeasca cu admiratie despre acest brand din Japonia.

Astfel, in 1976, brandul a scos primul ceas de cuart analogic cu energie electrica din lume Eco-Drive care a modelat cultura brandului cu privire la pasii urmatori, iar recent a anuntat un nou membru exceptional care va face istorie. Este vorba de mult discutatul Eco-Drive Caliber 0100, care se vrea a fi cel mai precis ceas realizat vreodata in lume.

Categoric, Citizen este una dintre acele marci de ceasuri deosebite pe care iubitorii de moda il prefera de foarte multe ori ca accesoriu special, datorita performantelor pe care acestea le ofera cu generozitate celor care le achizitioneaza si le poarta cu nedisimulata mandrie.

5. GRAND SEIKO

Iata o marca nipona care exista de sase decenii, mai exact din 1960.

Aici este locul unde mari ceasornicari artizani au fabricat ceasuri deosebite, extrem de rafinate, anume destinate cunoscatorilor.

Acum modelele Grand Seiko sunt recunoscute drept unele dintre cele mai bune ceasuri de lux de pe piata mondiala.

De ce si-au capatat atata notorietate, desi nu sunt produse in serie mare?

In special datorita finisajelor exceptionale, realizate cu foarte mare atentie la detalii ale artizanilor asiatici, functionarii fara cusur si, nu in ultimul rand, unui design extrem de atragator care le diferentiaza de ceasurile produse de firmele concurente din Japonia sau de pe alte meleaguri ale planetei.

6. SEIKO

Compania Seiko s-a fondat in 1881, adica acum paisprezece decenii.

Mai intai a fost un magazin de bijuterii, iar mai apoi, dupa doar unsprezece ani, a inceput sa se faca cunoscut ca producator de ceasuri din 1892.

Seiko este o companie care avut un cuvant greu de spun in lunga istorie a culturii de ceasuri din Japonia.

Brandul a realizat primul ceas de mana japonez, primul ceas de scufundare si cronograf, primul ceas cu quartz din lume Astron. Nu e de mirare ca modelele de ceasuri Seiko sunt preferate de catre fanii din intreaga lume.

Mai mult decat alte branduri din Japonia, un mare rival a vazut Seiko in Casio, iar acest lucru a impulsionat dezvoltarea ambelor companii producatoare de ceasuri de foarte buna calitate.

Concurenta aceasta a avut…

Sursa : woow.ro