Una dintre cele mai indragite retete ale tuturor romanilor este cea de snitel de pui. Este vorba despre un preparat delicios, bogat in nutrienti, care poate fi realizat in orice bucatarie, indiferent de cat de mare sau de mica este aceasta. Mai mult, reteta nu presupune achizitionarea a foarte multe ingrediente, ceea ce inseamna ca oricine o poate realiza. In randurile de mai jos sunt prezentate cateva dintre sfaturile de care trebuie sa tina cont cei ce vor sa pregateasca snitelul in propriul camin, astfel incat rezultatul sa fie unul care sa incante papilele gustative!
Alegerea unui pui de calitate
Primul pas pe care trebuie sa il faca gospodinele este acela a alege un pui de calitate, despre care stiu ca a fost crescut in conditii optime. De exemplu, doamnele si domnisoarele, dar si barbatii care vor sa gateasca pot achizitiona un pui intreg, pe care il portioneze dupa propriile preferinte sau pot cumpara doar o caserola de piept de pui, din care sa faca snitelele.
Condimente
Condimentarea carnii este esentiala pentru gustul care se obtine la final. Indivizii care prefera varianta clasica pot folosi doar faina, oua, sare, piper si, bineinteles pui, insa persoanele care vor sa isi puna cu adevarat amprenta asupra bucatelor pe care le gatesc au posibilitatea de a se ,,juca” dupa bunul plac atunci cand vine vorba despre condimente. De exemplu, exista oameni carora le place ca in oul mixat sa puna si verdeata, fie ca este vorba despre marar, patrunjel sau busuioc, astfel incat sa prepare snitele mai condimentate. In acelasi timp, faina poate fi inlocuita cu fulgi de cereale sau cu pesmet, in functie de crusta pe care gospodinele vor sa o obtina!
Snitel de pui – cum se pregateste inainte de a fi pus la prajit?
Este esential ca indivizii care vor sa faca acasa snitel de pui sa stie ordinea in care trebuie sa tavaleasca carnea. Recomandat este ca in prima gaza, puiul sa fie dat prin ou, iar ulterior prin faina, respectiv pesmet si apoi pus in tigaie. Cei care vor sa obtina snitele mai interesante, pot repeta procedeul tavalirii carnii de 2 ori, iar astfel vor avea o crusta mai bogata si mai gustoasa. Recomandat este ca indivzii sa pregateasca o butica, iar apoi sa dea tigaia de pe foc si sa guste snitelul, pentru a se asigura ca acesta este suficient de bine condimentat. Daca este nevoie, in ou se mai pot adauga ingrediente, dupa gust.
Snitelele de pui sunt foarte simplu de pregatit, nu necesita achizitionarea a foarte multe produse si pot fi consumate cu multe tipuri de garnituri, incepand de la clasicii cartofi prajiti si pana la orez, legume la cuptor sau chiar piure de cartofi. Este vorba despre o reteta usoara, ideala chiar si pentru incepatorii care nu au foarte multa experienta in bucatarie si care vor sa isi testeze abilitatile! De preferat este ca snitelele sa fie consumate doar dupa ce s-au racit putin!
Lasă un răspuns