Sedinta foto familie – selfie sau apelam la profesionist?

Sedinta foto familie. Sedinte foto profesionale -artisticfoto.ro
Sedinta foto familie. Sedinte foto profesionale -artisticfoto.ro

Fotografia de familie poate părea a fi la prima vedere unul dintre cele mai ușoare genuri de „a fi bine”, dar faptul că familiaritatea cu subiectele dvs. poate prezenta probleme pentru dvs. în calitate de fotograf. Pentru a face fotografii bune și de impact, trebuie să fii îndepărtat de subiectul tău, dar să fii empatic.
Având în vedere acest lucru, veți fi identificați de membrii propriei familii drept „fotograful oficial” datorită interesului dvs. evident pentru fotografie.Cand familia se reuneste veti avea oportunități perfecte pentru a surprinde portrete de familie, fie că este vorba despre o persoană sau o imagine cu toata familia. Obținerea unei imagini fantastice cu familia dvs. nu trebuie să fie o experiență dureroasă pentru dvs. sau pentru subiecții dvs., mai ales dacă puneți in aplicare câteva sfaturi foto simple de utilizat.

Tehnici realizare fotografii de familie

În primul rând, încercați să ii poziționați pe toți, astfel încât capul lor să fie strâns. Acest lucru ajută, de obicei, să facă pe toată lumea să pară mai prietenoasă și fericită. Dacă este posibil, ar trebui să încercați, de asemenea, să planificați ce poartă familia dvs. pentru fotografia lor. Acest lucru nu poate fi întotdeauna posibil pentru o adunare de familie mare, dar dacă ai putea sfătui familia înainte de ziua in cauza să poarte culori solide strălucitoare, mai degrabă decât modele vii care îndepărtează privirea de la subiect.

Pentru o imagine de familie excelentă, păstrați lucrurile simple

Încercați să depuneți tot efortul dvs. creativ în fotografierea singurului subiect principal, adică, grupul. Puteți face o mulțime de fotografii suplimentare informale ale familiei dvs. pentru a vedea cum pozitionati subiectii si unghiurile potrivite pentru fotografia perfecta. Faceți o mulțime de fotografii suplimentare, așa că nu vă faceți griji pentru a include toată lumea și tot ce este într-o singură imagine. Dacă puneți prea multe lucruri în fotografie, va părea dezordonat. Cea mai bună opțiune este să păstrezi lucrurile cât mai simple. Încercați să decupați în timp ce încadrați, adică sa nu aveți o mulțime sa nu aveti multe obiecte străine care sa va strice fotografia Trebuie doar să fii conștient de ceea ce doresti de la fotografia ta si sa nu pierzi din vedere subiectul principal, permițând copacilor și clădirilor să domine scena mai degrabă decât subiectul propriu-zis.
Dacă fotografiați un număr de membri diferiți ai familiei dintr-un grup, în esență, devin un singur subiect. Prin urmare, asigurați-vă că faceți o un grup strânsă și subliniați relația lor unul cu celălalt, mai degrabă decât să aveți o mulțime de spațiu între acesta, asta va reduce impactul acestora ca subiect. Nu vă fie teamă să vă „direcționați” familia. Acest lucru poate însemna că îi determinăm să se deplaseze mai aproape sau să pună un braț în jurul celuilalt. Adesea oamenii vor lua accepta cu bucurie indicatile dvs., chiar mai mult decât credeți.
Și la sfârșit … Gândește-te la lumina ambientală când îți fotografiezi familia
În calitate de fotografi știm că cea mai bună lumină este fie dimineața devreme, fie după-amiaza târziu sau seara, așa că, dacă este posibil, încercați să vă reuniți familia pentru un grup de fotografii în aceste momente ale zilei. Desigur, acest lucru nu este întotdeauna posibil datorită evenimentului la care participă, cum ar fi o botez sau o nuntă. Dar, principiul încă rămâne. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să le faceți pe toate în nuanță deschisă sau luminoasă chiar în interiorul unei uși sau a unei ferestre. Este posibil să fie nevoie să vă gândiți sa folositi blițul pentru a evita umbrele inestetice.
Cel mai bun sfat atunci când te gândești să fotografiezi un grup familial este să ai un echilibru, dacă este posibil, între a fi relaxat și a îndrepta atenția asupra lor.
Gabriel Balas este fotograf profesionist la artisticfoto.ro și este implicat în industria fotografiei de peste 10 de ani. Daca sunteti interesati de realizarea unei sedinte foto de familie, puteti vedea pachetele si preturile pe care vi le oferim accesand pagina special creata pentru sedinte foto de familie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*