Tehnologia în sălile de clasă și beneficiile pe care le aduce

tech in salile de clasa

Sistemul educațional este departe de a fi perfect, dar ne place să credem că este în continuă dezvoltare și că în viitor ne așteaptă ceva mai bine. Unul dintre factorii care va influența modul în care elevii vor învăța este prezența tehnologiei în sălile de clasă.

Ce înseamnă tehnologia în sălile de clasă?

  • Manualele sunt înlocuite de tablete;
  • Tabla este înlocuită de un ecran interactiv.

Nevoia de a căra KG de hârtie în spate va dispărea și informația va fi mult mai ușor de accesat prin intermediu tabletelor. Acest lucru rezultă în studenți mult mai sănătoși din punct de vedere fizic, dar și în informație accesibilă oriunde la un click distanță.

A venit timpul ca profesorii să se relaxeze și să învețe o dată cu elevii. Acum nu mai e nevoie ca un profesor să știe tot despre un subiect, ci mai degraba să știe să-i învețe pe alții. Spre exemplu Geografia poate deveni mai mult decât o materie la care să trebuiască să reții o grămadă de lucruri. Aceasta poate fi învățată prin reprezentații 3D ale fenomenelor naturii sau filme proiectate pe tabla interactivă.

Un alt avantaj al tehnologiei în sălile de clasă este acela că accesul la informație devine mult mai liber și oricine va putea contribui la dezvoltarea acestui sistem si a unei baze de date care să conțină cât mai multe informații despre subiectele de interes pentru studenți. Probabil ați văzut deja că multe canale de YouTube sau site-uri reușesc să explice mai bine subiecte care se învață în școli de zeci de ani, dar diferența modului de predare este cea care face diferența.

Spre exemplu, un site de tehnologie care oferă tutoriale calitative va reuși să ofere mult mai multe informații studenților decât câteva ore de TIC predate pe calculatoare învechite. Partea bună este că acel site oferă informațiile în mod gratuit și pot fi folosite și de profesori în clasele la care predau. Astfel nu au nevoie de timp pentru a crea lecțiile ci mai degrabă trebuie să știe ce să aleagă și cum să le prezinte studenților.

În concluzie, viitorul cu tehnologie în clase înseamnă acces mult mai ușor la informație și oportunități mai multe pentru studenți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*