5 Metode eficiente de a il ajuta pe cel mic sa isi faca temele

clubul matematicienilor

Inainte ca temele sa devina o problema, atat pentru cel mic, cat si pentru tine, ti-am pregatit o lista cu metode eficiente de a il ajuta pe copilul tau atunci cand isi face temele.

Atat profesorii, cat si noi, parintii, stim ca temele sunt un factor extrem de important ce ajuta la dezvoltarea si educarea copilului. Parintii care isi ajuta copiii sa faca temele sunt parinti ce se implica in educatia lor si vor sa ii ajute.

Copiii care nu isi fac temele complet sau le fac gresit si apoi nu le corecteaza si pastreaza aceste obiceiuri “nesanatoase” sunt copii ce ajung sa nu aiba motivatie pentru a invata.

Daca vrei sa iti ajuti copilul sa se dezvolte eficient, atunci ajuta-l sa inteleaga cat este de important sa puna educatia pe primul loc!

1. Tineti cont de termenul limita impreuna

Ajuta-l pe cel mic sa tina cont de termenul limita al temei si sa trateze temele ca pe o activitate obisnuita si nelipsita din viata lor de zi cu zi.

Atunci cand temele si sarcinile incomplete devin un obicei, copilului i se va parea din ce in ce mai greu sa se reacomodeze si sa tina pasul cu lectiile.

Achizitioneaza un calendar si notati impreuna pe el datele temelor sau referatelor importante. De exemplu, daca el are de facut o tema pana la finalul lunii, noteaza in dreptul ultimelei zi: “De terminat tema din culegerea Clubul matematicienilor.

2. Planificati impreuna orele pentru a scrie teme

Alegeti impreuna o ora pe care sa o respectati zilnic. Astfel, veti sti ca de la ora 18:00, de exemplu, trebuie sa va apucati de teme. Lasa-i timp copilului sa se joace, sa manance si sa se odihneasca dupa ce vine de la scoala, inainte de a il pune sa faca teme.

3. Alegeti un spatiu pentru a lucra

Intr-o lume in care suntem inconjurati de tablete, televizoare si telefoane, este usor sa fii distras atunci cand incerci sa lucrezi. Alegeti un spatiu pentru a face temele, cum ar fi biroul sau masa din bucatarie, insa asigurati-va ca in acel timp nu va deranjeaza si nu va distrage nimeni.

Asigura-te ca spatiul respectiv este echipat cu tot ce trebuie pentru a folosi timpul cat mai eficient.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*