Sute de componente PC pentru a-ti transforma calculatorul

Desi atunci cand vorbim despre componente PC ne gandim ca trebuie sa inlocuim ceva defect, in lumea PC-urilor upgrad-urile sunt destul de comune, iar PC-ul bulid de caltiate necesita mereu palci video, memorii RAM sau placi de baza tot mai puternice.

Componenetele de calitate ajuta PC-ul sa ofere performante mai mari pentru anumite jocuri sau programe, iar magazinul cautelectronice.ro ofera o gama vasta de componente PC.

De la placi de sunet, placi video, surse PC, sau memorii RAM, preturile sunt avantajoase si produsele de calitate.

Avantajele unei placi de sunet:

In afara de cresterea evidenta a calitatii, exista cateva avantaje cheie pentru achizitionarea unei placi de sunet.

Suport pentru mai multe canale audio – audio 5.1 si 7.1 ofera mai multe porturi pentru sisteme de difuzoare surround mai bune si sunet directional in casti. Adaugarea mai multor porturi audio mai bune la un sistem care altfel nu le are este uneori imperios necesara.

Pe sistemele / preprocesoarele mai vechi, placile de sunet pot scoate o parte din incarcarea procesorului, gestionand in schimb procesarea sunetului. Cu toate acestea, in hardware-ul modern, aceasta diferenta nu se observa cu adevarat.

Protectie impotriva unei interferente electrice. Placile de sunet de ultima generatie vor avea un ecran real pentru a preveni complet interferentele electrice de la alte componente, dar chiar si placile de sunet neecranate fac diferenta atunci cand sunt conectate in cel mai mic slot PCI de pe o placa de baza, departe de orice altceva.

Bas si sunete directionale mai precise. Daca aveti de-a face cu un cip de sunet de bord low-end, saltul catre o placa de sunet va fi imens, in functie doar de cat de clar veti auzi sunetul.

Canalele audio corespund numarului de difuzoare si sunt, de asemenea, legate de castile multi si omni-directionale. Cu cat mai multe canale audio, cu atat mai multe directii pot proveni din sunet si cu atat poate fi mai precis. Luati in considerare cel putin doua canale audio, cu niveluri mai ridicate de sunet, necesare doar pentru sistemele de difuzoare avansate / castile high-end.

Adancimea de biti variaza de la 8 la 16 pana la 24. Veti vedea aceasta specificatie totala, dar majoritatea nu stiu ce inseamna de fapt. Practic, adancimea de biti gestioneaza gama a ceea ce puteti auzi, adancimea de 24 de biti a sunetului fiind aproape perfecta. Adancimea de biti ridicata beneficiaza chiar si de un sunet de calitate scazuta prin scaderea zgomotului de podea si tavan. Practic, cu cat este mai mica adancimea de biti, cu atat va fi mai greu sa distingi linistea de tare. 16 este minimul minim, iar 24 este high-end.

Raport sunet-zgomot. V-ati conectat vreodata difuzoarele si le-ati ridicat cu adevarat la inaltime in timp ce nimeni nu se juca? Zumzetul pe care l-ati auzit este „zgomotul” din SNR. Cu cat SNR este mai mare, cu atat este mai silentios zgomotul de fond.

Beneficiile sunt numeroase, iar o placa audio dedicata reprezinta o investitie foarte buna pentru cineva care face productie audio, sau pentru un gamer care doreste sa beneficieze din plin de experienta uni joc video!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*