Din ce este format un laptop

Pentru a putea cunoaste partile interne ale unui laptop,este intotdeauna recomandat inainte de a putea identifica partile externe ale acestuia, deoarece acest lucru ne poate ajuta sa stim unde puteti gasi unul sau altul port, precum si sa putem sti unde se afla anumite module care sunt o parte esentiala a unui computer.

In acest fel, putem identifica aceste parti cu ajutorul anumitor grafice, pentru a le explica secvential.

Modelele comune sunt foarte cunoscute; acestea pot varia intr-un anumit fel, dar ne va ajuta sa identificam fiecare dintre partile sale.

Astfel, avem monitorul nostru care este integrat in acelasi computer, mentinand aceeasi conditie de acoperire a aceluiasi pentru protectie si o mai buna asuprire a spatiului.

Locatiile indicate despre hard disk pot varia, mai mult in ceea ce priveste partea pe care este de obicei aranjat; in schimb, unitatea DVD-ROM este de obicei aceeasi indicata in grafic.

In magazinele de specialitate poti gasi mai multe componente individuale ale unui laptop, asa cum sunt tastaturi laptop, cabluri, fire, placi video si alte astfel de componente cu care le poti inlocui pe cele vechi. In functie de modelul de laptop pe care il ai vei descoperi si care sunt piesele potrivite pentru el si vei putea sa le alegi pe cele mai potrivite.

Laturile laptopului

O alta dintre caracteristicile unui laptop in optimizarea spatiului, este in aranjarea fiecaruia dintre elementele si porturile sale distribuite eficient, astfel incat laturile sunt bine utilizate, deoarece avem in unele modele porturi PCMCIA pentru anumite dispozitive, ar fi reteaua, memoria si altele mai implementate ca card de credit; conectorii audio, conectorul RJ45 pentru retea si portul miniUSB foarte prost numit, deoarece in realitate este un port Firmewire sau DV asa il numesc multi. Pe cealalta parte puteti gasi tava pentru discuri CD/DVD.

Partea din spate

Pe partea din spate a unui computer este ca putem gasi un numar mai mare de optiuni si conectivitate, deoarece, de exemplu,putem vedea o a doua optiune pentru a ne putea conecta la un monitor VGA suplimentar, un S-Video pentru a putea aprecia continutul sistemului de operare de pe televizor, precum si un anumit numar de porturi USB. Pentru fiecare zona exista componente pentru electronisti pe care le poti utiliza cu succes atunci cand este necesar si tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de faptul ca aceste componente trebuie sa fie de buna calitate, altfel nu ai nicio sansa sa reusesti sa obtii rezultate bune pe termen lung.

Tipuri de laptouri

Un laptop este un computer personal care poate fi transportat cu usurinta. Multe dintre ele sunt concepute pentru a accepta software si fisiere la fel de robuste ca cele procesate de un computer desktop. Deoarece laptopurile sunt concepute pentru a fi transportate cu usurinta de la un site la altul, exista cateva avantaje si diferente importante cu computerele desktop:

 • All-in-one:
  Un laptop are totul. Adica, intregul sistem este integrat: monitor, tastatura, touchpad (care inlocuieste mouse-ul), difuzoare si camera.
 • Independenta:
  Este complet functional chiar si atunci cand nu exista periferice conectate la acesta. Este mai rapid de instalat si exista mai putine cabluri de conectat.
 • Accesorii:
  De asemenea, aveti optiunea de a conecta un mouse normal, un monitor mai mare si alte periferice.
 • Adaptabilitate:
  Acest lucru transforma practic laptopul intr-un computer desktop, cu o singura diferenta principala: puteti deconecta cu usurinta perifericele si puteti lua laptopul oriunde doriti.
 • Majoritatea laptopurilor au aceleasi porturi de conectare ca desktopurile, precum si portul USB, mufa pentru casti sau conexiunea Ethernet, desi in numar mai mic pentru a economisi spatiu. Unele porturi pot fi diferite si este posibil sa aveti nevoie de un adaptor pentru a le utiliza cu frecventa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*