Sezonul concediilor – Cum să te pregătești din timp de vacanța de vară?

anvelope-oferte.ro

Primul lucru care îți vine în gând când se apropie sezonul cald este planificarea vacanțelor, iar pe lângă ofertele de concediu căutate din timp, mașina ocupă un rol la fel de important în ajungerea la destinațiile alese. Astfel, cu cât te pregătești mai repede de vacanță, cu atât vei fi mai relaxat și lipsit de griji când se apropie momentul.

Iată câteva lucruri de care să ții cont înainte să pleci în vacanță

  • Atenție la problemele tehnice

Înainte să pornești la drum, verifică uleiul, filtrele mașinii, frânele, suspensiile, anvelopele, farurile și toate aceste elemente cruciale, pentru a te asigura că vacanța ta nu va fi întreruptă de evenimente neplăcute. Verificările înainte de a pleca la drum lung sunt extrem de relevante pentru siguranța ta și a celor din jur. Chiar dacă aceste lucruri implică costuri în plus vizavi de autoturism, nu trebuie exclusă atenția sporită față de posibilele defecțiuni existente.

  • Verificarea anvelopelor

Anvelopele sunt primele care cauzează probleme vara, de aceea este nevoie de o atenție sporită față de acestea. Verifică atent presiunea roților și dacă există lovituri care ar putea provoca întâmplări nefericite în timpul călătoriei. Cel mai indicat ar fi să ajungi la un service care îți poate oferi sfaturile potrivite referitor la autoturismul deținut. În schimb, dacă acesteaanvelopele se află în punctul în care trebuie schimbate, este necesar să ai o idee despre tipul pentru care să optezi, așa vezi aici gama de pneuri de vară. Ai în vedere schimbarea anvelopelor de vară la 3-4 ani, fără depășirea termenului.

  • Prevenirea oboselii

Pe lângă aspectele tehnice cu privire la concediul mult așteptat, prevenirea posibilei oboseli trebuie luată în serios pentru a asigura atenția la drum și evitarea accidentelor. Deși entuziasmul de a pleca la drum lung și de a ajunge la destinație cât mai repede poate cauza neliniște, asigură-te că ai parte de pauze la un interval de maxim 3 ore de condus. Odihna este cheia unei vacanțe de succes în care toate primejdiile lipsesc.

  • GPS

Înainte să pleci la drum, e bine să ai în vedere eventualele rătăciri. Dacă alegi o destinație complet nouă sau necunoscută, echipează-ti mașina cu un GPS care să ofere relaxarea de care ai nevoie în timpul călătoriei. Pentru a simplifica lucrurile îți poți instala chiar pe telefonul tău o aplicație care să-ți vină în ajutor ori de câte ori ai nevoie.

Fii mereu omul prevăzător atunci când vine vorba despre plecarea în concediu cu mașina personală, pentru a proteja întreaga familie de eventualele neplăceri. Desigur, ține cont de sfaturile anterioare, pentru că fiecare dintre acestea este fundamentală în planificarea unei vacanțe reușite. Scapă de toate problemele tehnice, înlocuiește anvelopele cu unele noi la timp, odihnește-te și asigură-te că există GPS la nevoie.

Sursa foto: Unsplash.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*