Relansarea proiectului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Foto: Facebook

Joi, 20 mai, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, au făcut o vizită la București, cu scopul de a discuta cu ministrul Bogdan Gheorghiu, dar și cu secretarii de stat și responsabilii financiari, juridici și culturali despre relansarea proiectului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Astăzi, în prezența primarului Dominic Fritz, am purtat discuții importante la Ministerul Culturii cu scopul de a clarifica modul în care va fi implementat proiectul TM2023. Am avut o ședință tehnică de lucru cu secretarul general al ministerului alături de responsabili financiari, juridici și culturali, iar apoi, în cadrul întâlnirii cu ministrul Bogdan Gheorghiu am subliniat necesitatea numirii urgente a reprezentantului ministerului în consiliul director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană pentru ca acest organism să poată funcționa conform statutului ca structură de coordonare a asociației. Reafirm ce am spus în repetate rânduri: Consiliul Județean Timiș susține ideea folosirii actualei structuri de implementare așa cum a fost ea descrisă în dosarul de candidatură. De asemenea am cerut nominalizarea comisarului guvernamental, postul fiind deja înființat și organigrama schimbată”, a transmis președintele Consiliului Județean Timiș, pe pagina sa de Facebook.

Alin Nica nu a uitat să atragă atenția asupra unui „subiect fierbinte”: „modul în care repornim proiectul TM2023 astfel încât la monitorizarea Comisiei Europene din iunie să nu ne trezim în fața unui dezastru. Din păcate există mari întârzieri în ceea ce privește atât finanțarea programului artistic, cât și a programului de investiții. Am discutat despre modificări legislative care să facă derogări de la legislația din domeniul achizițiilor publice pentru a grăbi realizarea investițiilor, dar și accelerarea procedurilor administrative de avizare și aprobare a documentațiilor tehnice la nivel local. Eu am propus descentralizarea la nivelul Primăriei Timișoara și CJ Timiș a finanțării de la Guvern și am cerut o reeșalonare a bugetului pe anii rămași.”, a mai scris acesta.

La finalul mesajului transmis, liberalul a afirmat că susține „proiectulul TM2023 din toate punctele de vedere”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*