Rolul SEO intr-o afacere

 

Optimizarea pentru motoarele de cautare joaca un rol important in atragerea de clienti pe site-ul tau si trebuie sa fie o strategie de achizitie de clienti in online-ul fiecarei afaceri.

Unul dintre cele mai mari canale prin care poti atrage clienti pe site este Google. Aici ai 2 optiuni de promovare – fie Adwords – unde platesti de fiecare data ca cineva da click pe anuntul tau – fie SEO unde prin diverse metode cauti sa iti clasezi mai bine site-ul in motoarele de cautare.

Cum ajuta SEO sa cresti afacerea in online?

– branding – de fiecare data cand o persoana cauta un produs sau serviciu pe care tu il comercializezi si site-ul tau se claseaza in primele rezultate de cautare atunci oamenii interesati vor afla mai multe despre site-ul si afacerea ta
– noi clienti potentiali pe site – cand cineva este interesat sa cumpere un produs sau un serviciul pe care tu il comercializezi ei intra pe Google si fac o cautare anume. Astfel daca site-ul tau apare in rezultatele de cautare va avea sanse mai mari sa atraga clienti.
– o experienta de utilizare mai placuta – pentru ca site-ul tau sa fie mai bine clasat in Google acesta trebuie sa ofere o buna experienta de utilizare. Astfel site-ul trebuie sa fie responsive, sa fie rapid si sa contina informatii utile.

Avand aceste beneficii in minte poti sa te gandesti dupa ce cuvinte cheie sa optimizezi site-ul tau. Acestea trebuie sa aiba un volum de cautare destul de ridicat si sa ai un grad de competitivitate mic spre mediu la inceput pana site-ul tau va avea mai multa autoritate.

Pe langa asta trebuie sa vezi daca site-ul tau are probleme tehnice cu care se confrunta. Acestea impiedica oferirea unei experiente de utilizare placute si vor face ca site-ul tau sa fie mai slab clasat in Google.

Afla mai multe despre cum sa iti optimizezi site-ul citind blogul Star Marketing.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*