Cum sa alegi corect placutele de frana

Sistemul de franare a masinii tale este o parte importanta a masinii tale fara de care aceasta nu poate functiona corect iar acest sistem te ajuta sa incetinesti sau sa opresti in siguranta masina.

Sistemul de franare a autovehicolului tau este format din mai multe parti individuale care functioneaza impreuna pentru raspunderea la comenzile efectuate de sofer, pentru ca masina sa incetineasca in siguranta sau sa se opreasca de tot. Astfel placutele de frana sunt componente foarte importante a sistemului de franare si trebuie avuta mare grija de ele.

Scopul prinicpal a placutelor de frana este de a reduce viteza de deplasare a masinii sau de a oprii pentru a evita accidentele nedorite. Ele creaza o frictiune intre placuta si discul de frana.

Cand apasam pe pedala de franare placuta se apropie de discul de frana frecanduse de disc si creand frictiune intre cele 2 elemente. Cu cat soferul pune brusc piciorul de frana cu atat impactul este mai mare si cu atat forta de frecare este mai mare.

Fiind utilizate de fiecare data cand conducem masina, placutele de frana sunt sub stres continuu astfel trebuie sa avem mare grija de ele.

Pe piata sunt mai multe tipuri de placute de frana din care sa putem alege precum cele ceramice, metalice sau cele organice.

Placutele ceramice sunt cele mai scumpe si sunt utilizate pe masini sport si pe cele de curse. Ele sunt extrem de durabile si ofera o performanta de top.

Cele mai utilizate placute de frana sunt cele metalice si sunt foarte usor de gasit. Sunt formate dintr-un amestec de metale precum cuprul.otel si grafit.

Ele sunt bune conductoare de caldura si au durabilitate destul de scazuta.

Descopera intreaga gama de placute de frana Parts4Cars pe site si bucura-te de calatorii reusite cu masina ta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*