Repatrieri funerare de top din respect fata de cei dragi

Sunt norocosi oamenii carora nu le-a murit nimeni foarte apropiat pana acum. In afara de bunici si cativa vecini buni, nu am pierdut pe nimeni apropiat si nu am simtit sageata otravita a mortii intrand in inima mea. Moartea a stat departe de mine si de ai mei, dar stau de vorba cu oameni care au suferit pierderea celor dragi, atat sa ii consolez, cat si ca sa gasesc raspuns la intrebarile ce se nasc in mintea mea.

“-A fost un tata si un sot foarte bun, imi declara, cu lacrimi in ochi, o vecina care si-a pierdut sotul in urma unui accident nefericit. Pentru el voi face totul ca la carte. Chiar daca ma imprumut, va avea o inmormantare pe cinste!”

Si chiar a avut! La inmormantarea sa au participat 300-400 de persoane fiindca avea pana in 40 de ani si a murit in padure, fiindu-i alaturi baiatul sau in varsta de 13-14 ani. Cum s-a intamplat? Se dusese sa aduca uscaturi si a vazut pe o valcea un lemn pe care a crezut ca il va scoate rapid din radacina. O craca ascutita din varf i s-a infipt cu putere in cap, fiindca a venit cu forta. A cazut pe loc ca fulgerat, iar baiatul sau a tipat 30 de minute, pana l-a auzit cineva si l-a ajutat.

Comportamentul politiei, cand a venit la fata locului??? Au tipat la copil:

“-Ce ati cautat, ma, sa luati lemne din padure?”

La fel gandesc apartinatorii si cand se impun repatrieri funerare  ca mortul lor sa beneficieze de cele mai bune servicii.

Apartinatorii doresc sa stie ca decedatul este tratat cu maxim respect si ca este adus in tara in conditii decente. Sentimentul indatoririi implinite le mai atenueaza din durere.

Cand iti moare cineva drag, iti pare rau ca nu ai fost acolo, sa il ajuti sa nu mai sufere atat de mult sau sa nu ii fie teama. Am auzit multi batrani carora le este teama sa nu moara singuri.

Un apartinator omenos nu isi lasa mortul departe de tara, printre straini, oricat ar costa repatrierea acestuia! Avand alaturi o firma de servicii funerare cu experienta, formalitatile decurg usor, tot ceea ce are familia de facut, fiind sa isi astepte mortul la capela, dupa ce a semnat contractul de prestari servicii cu firma de pompe funebre.

Pretul repatrierii include absolut tot: intocmirea actelor si traducerile necesare, pregatirea decedatului, inclusiv injectia de conservare si imbracamintea si incaltamintea, cele doua sicrie, capacul si crucea inscriptionata, la care se adauga si transportul funerar cu masina autorizata special pentru un astfel de transport delicat.

Din respect pentru romanii care mor dincolo de hotarele tarii, firmele de pompe funebre ii aduc cu grija si respect acasa, sa fie ingropati alaturi de tot ce au iubit si au atins. Oare pastorul din Miorita nu a dorit sa fie inmormantat in apropierea stanii sale si a oilor dragi?

Moartea loveste crud, dar este legea firii ca tot ceea ce se naste sa nu traiasca vesnic. Supravietuitorul ii este dator moral celui care pleaca inaintea sa cu organizarea unei inmormantari decente, asa cum trebuie sa decurga o ceremonie de ramas bun.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*