Cum alegi hidroforul potrivit nevoilor tale?

hidrofor apa

Hidroforul este o instalatie care poate fi utilizata ca sursa principala de alimentare cu apa, sau poate fi folosit ca solutie ajutatoare pentru a ridica presiunea apei la un nivel optim, atunci cand reteaua de distribuire nu poate asigura acest lucru.

In ultimul timp, ne confruntam tot mai des cu o presiune scazuta a apei, aproape in orice loc – spitale, scoli, birouri, zone rezidentiale, cladiri publice si nu numai. Un hidrofor poate fi utilizat si pentru alimentare cu apa din fantani, rezervoare sau puturi aflate la adancime, irigare, stropire, aspersare.

Ce avantaje iti ofera un hidrofor?

Aceste dispozitive de alimentare cu apa, ofera o serie de avantaje, printre care enumeram:

• functioneaza la adancimi mari – au capacitatea de a aspira apa de la adancimi care pot ajunge pana la 8 metri;

• sunt silentioase – au un zgomot de functionare foarte subtil, fiind o solutie ideala de alimentare cu apa pentru orice tip de locuinta;

• au un numar mic de porniri si opriri – astfel vor avea un consum mic de energie electrica insa ajuta si la prevenirea socurilor de presiune, datorita existentei unui vas de presiune;

• sunt automorsante – ceea ce inseamna ca nu este nevoie de o incarcare manuala cu apa a coloanei de aspiratie.

Cum functioneaza un hidrofor?

Principiul pe baza caruia functioneaza hidroforul presupune crearea unui circuit care este format din doua procese, care se succed continuu: aspiratie – apa este trasa din subteran si refulare – apa ajunge la fiecare robinet din casa. Apa o sa circule pe tevi de cupru, pexal, polipropilena, etc. Electropompa va fi cea care va exercita presiunea in circuitul acesta de tevi. Presiunea este masurata si controlata de presostat. In momentul in care presiunea scade sub 1,5 bari, electropompa va fi oprita de presostat pana cand aceasta atinge 2,5 bari. Ciclul acesta se repeta continuu, cu minim de consum de energie electrica.

Pe ce criterii trebuie sa iti alegi hidroforul?

La ora actuala se gasesc o multime de variante de hidrofoare. Insa, inainte de achizitionare, trebuie sa tii cont de scopul pentru care il vei folosi. Este foarte important sa il alegi in functie de frecventa cosnumului si de numarul de consumatori. In plus, trebuie sa stii faptul ca puterea hidroforului va creste direct proportional cu adancimea sa de aspiratie. De asemenea, cu cat rezervorul este mai mare, cu atat pornirile vor fi mai rare. Astfel, pentru a putea evita risipa de energie, alege un hidrofor cu sistem integrat care sa va opri in mod automat atunci cand nu are suficienta apa.

In cazul in care optezi pentru un hidrofor pentru uz casnic, nu neglija importanta unui dedurizator, doarece in foarte multe zone apa este dura, ceea ce inseamna ca apa contine fier, minerale si alte impuritati. Acest lucru poate cauza diverse probleme, precum depunerea de calcar pe robineti, deteriorarea obiectelor sanitare, infundarea robinetilor si a tevilor, consum mare de energie a centralei  electrice, depuneri de piatra in masinile de spalat, in boiler sau in instalatii si multe altele.

Astfel, instalarea unui dedurizator devine indispensabila. Acesta  iti va permite sa ai parte de o apa calitativa iar tu te vei putea bucura de numeroase beneficii. O recomandare de dedurizatoare sunt statiile de dedurizare echipate cu valve clack.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*