Pregateste o lasagna cu piept de pui delicioasa si usoara pentru intreaga familie

Un preparat foarte gustos, cu o istorie intens discutata, un preparat care inlocuieste cu succes muscaua, lasagna are o reteta originala speciala, care poate fi adaptata pentru a fi consumata si de cei care au un regim alimentar mai special.

Lasagna este o specialitate din fainoase cu oua, cu alte cuvinte din paste, care au dimensiuni mult mai mari decat clasicii taietei, si provine din istoria si traditiile culinare italienesti. Acum, lasagna are o reteta adaptata pentru carnea de pui, care se va dovedi un deliciu pentru intreaga familie.

Ingrediente necesare pentru prepararea retetei de lasagna cu piept de pui

Pentru a prepara o lasagna suficient de mare si de satioasa pentru intreaga familie, gospodinele vor avea nevoie de 300 de grame de foi de lasagna, de jumatate de kilogram de piept de pui marca La Provincia, de 700 de mililitri de lapte, de 70 de grame de unt, de 70 de grame de faina, de 500 de mililitri de rosii pasate sau doua cutii de rosii in bulion si de 200 de grame de ciuperci.

In cos, gospodinele trebuie sa mai adauge si o ceapa mare, doi morcovi de marime potrivita, doi catei de usturoi, 200 de grame de cascaval, iar printre ingredientele care se gasesc in orice casa intra 1 lingura de ulei de masline sau de floarea-soarelui, un praf de oregano, sare si piper.

Mod de preparare lasagna cu piept de pui

Lasagna cu piept de pui se prepara in primul rand cu mult drag, pentru ca va fi servita persoanelor foarte apropiate. Asadar, se taie pieptul de pui in cuburi mici si se adauga sare, piper si oregano, in timp ce se caleste, in lingura de ulei, ceapa, morcovul si ciupercile taiate fin. Cand ingredientele incep sa se inmoaie, se adauga rosiile pasate si se lasa tigaia pe foc inca 20 de minute.

Separat, se pregateste sosul bechamel astfel: se pun untul si faina la foc mic intr-o cratita si se amesteca bine. Peste compozitie, se adauga laptele proaspat si se amesteca pana cand sosul devine cremos. Se adauga sare si piper dupa gust. Separat se asambleaza lasagna.

Se unge tava cu sos bechamel, se pune un rand de foi de lasagna, un strat de carne cu sos, un strat de sos bechamel, inca un rand de foi de lasagna, un rand de sos cu carne si un strat de sos bechamel.

Deasupra trebuie sa fie asezate foi de lasagna care se ung cu sosul de bechamel ramas si se presara cascaval ras. Se asaza tava cu lasagna la cuptor timp de 30 de minute, pana cand se rumeneste cascavalul, si se consuma calda, impreuna cu intreaga familie.

Lasagna cu piept de pui nu este o reteta dificil de preparat si nici de digerat, este delicioasa si usor de pregatit, numai buna de servit cu salata si frunze de busuioc proaspete. Este o idee excelenta pentru pranz, precum si pentru cina, intrucat carnea de pui La Provincia o face sa fie un fel de mancare usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *