Pilota din lana sau pilota din puf? Care este cea mai buna optiune?

Pilota este unul dintre cele mai importante elemente ale dormitorului, fiind un contribuitor direct in obtinerea confortului. Atunci cand temperatura de afara este mult sub cea care iti ofera confort termic iar ziua a fost extrem de obositoare, una dintre cele mai mari dorinte pe care le ai este sa te cuibaresti in pat, sub o pilota confortabila.

Nu toate pilotele sunt la fel, insa. Unele sunt prea grele, altele nu iti lasa pielea sa respire, altele ajung sa fie mult prea calduroase in timp ce altele nu fac fata racorii. Cele mai populare pilote, gratie confortului pe care il ofera si al raportului excelent intre pret si calitate sunt pilotele din lana si cele din puf.

Care sunt diferentele dintre pilotele din lana si cele din puf? Ce avantaje si dezavantaje ofera fiecare?

Pilota din lana

Cei care isi doresc o pilota extrem de calduroasa se orienteaza, de regula, spre pilote de lana. Este o decizie inteleapta, dat fiind faptul ca lana este foarte calduroasa. Lana are si alte avantaje, insa:

  • Este rezistenta la apa. Pilotele din lana pot fi spalate la temperaturi mici fara a avea niciun fel de probleme. Spre deosebire de cele din puf, nu isi schimba forma.
  • Este rezistenta in timp. O pilota din lana poate sa reziste mult mai mult timp decat una din puf, mai ales daca este tinuta intr-un mediu care nu este umed si nu are daunatori;
  • Nu este alergica. Cei care sufera de alergii vor indragi pilotele din lana deoarece nu este alergica si nu atrage alergeni.

Din pacate, pilotele din lana nu respira la fel de bine precum cele din puf si s-ar putea sa te faca sa transpiri in timpul noptii si sunt destul de grele.

Pilota din puf

Pilotele din puf sunt pilote moderne si se remarca prin faptul ca sunt foarte usoare, fiind extrem de confortabile in timpul somnului. In ciuda faptului ca sunt usoare, ofera o incalzire foarte buna si izoleaza corpul, mentinand caldura in interior.

Din pacate, pot provoca alergii ( daca sunt realizate din puf sau pene de pasare), nu rezista la foarte multe spalari, necesitand o spalare profesionala si suntceva mai costisitoare.

Pilotele din lana sunt, asadar, optiunea care pare a fi mai buna pentru cei care doresc o solutie care sa incalzeasca rapid corpul, sa nu fie scumpa si sa nu genereze alergii. Pe Startdecor.ro poti gasi cateva optiuni excelente de pilote din lana, cu ajutorul carora sa transformi orice noapte de iarna intr-una plina de caldura.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*