O baie mica, dar practica

O baie este gandita ca un spatiu functional, ceea ce inseamna ca de multe ori aspectul estetic trece in plan secundar. Dar o baie ar trebui considerata un sanctuar chiar si atunci cand nu dispuneti de un spatiu generos. Efortul de a amenaja o baie atat din punct de vedere functional cat si estetic, este real. In timp ce baia ar trebui sa fie functionala pentru a va ajuta sa va desfasurati activitatile zilnice, nu ar trebui ignorat nici aspectul estetic.

  Baile cu dimensiuni mici pot fi destul de greu de amenajat deoarece poate fi dificil sa gasiti piesele de mobilier potrivite. Pentru a economisi cat mai mult spatiu trebuie avut in vedere dimensiunile obiectelor sanitare, cat si dimensiunile mobilierului. O cada mica sau o cabina de dus, reprezinta cele mai potrivite optiuni. Este ceva mai greu ca intr-o baie mica sa poti sa montezi o cada de baie freestanding dar nu e eimposibil, cazile de baie freestanding sunt ceva mai masive in general. O idee buna pentru a economisi spatiu poate fi achizitionarea unor dulapioare inteligent compartimentate sau adaugarea unor polite pentru obiectele de igiena personala sau prosoape. Puteti avea in vedere si montarea unui dulap coloana pe perete pentru a castiga mai mult spatiu.

  In ceea ce priveste dusul, exista o adevarata disputa in alegerea unei cazi mici sau a unei cabine de dus. Este adevarat ca din ce in ce mai multe persoane prefera o cabina de dus probabil si din cauza ritmului de viata alert, dar totusi sunt cazuri cand prezenta unei cazi este obligatorie. De exemplu atunci cand in familie sunt copii ce nu pot fi spalati intr-o cabina, oricat de frumoasa si practica ar fi aceasta. Daca va aflati intr-o astfel de situatie sau pur si simplu preferati o cada, incercati sa alegeti un model care sa ocupe cat mai putin spatiu. Puteti alege o cada de baie mai scurta si ingusta care sa va permita folosirea acesteia ori de cate ori doriti, ocupand cat mai putin loc. Puteti opta si pentru o cada cu montaj pe colt, o solutie inteligenta deoarece maximizeaza spatiul existent, fiind dispusa pe colt ofera mai mult spatiu pentru restul obiectelor sanitare.

  Intr-o baie cu dimensiuni reduse este foarte important ca gresia si faianta sa fie in culori deschise pentru a da senzatia de spatialitate. De asemenea si o buna iluminare este esentiala pentru o baie mica, puteti instala lumini pe fiecare parte a oglinzii, precum si o sursa de lumina deasupra capului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*