Legea Noptii si CHIPS

Legea Noptii si CHIPS

Mai jos vei citi despre doua filme bune de vazut, nu capodopere ale genului, dar care cu siguranta iti vor face ziua, seara, sau weekendul mai frumos.

Legea Noptii | o incursiune in mafia anilor `20

Te-ai intrebat vreodata cum arata mafia prin anii `20 atunci cand prohibitia facea din alcool un lucru mai de pret ca drogurile sau armele de foc? In acele timpuri Legea Noptii era singura care conta si odata intrat in joc, tot ce puteai spera e sa apuci macar 40 de ani.

Ei bine, filmul lui Ben Affleck reuseste sa surprinda atmosfera anilor `20 din timpul prohibitiei si ofera o perspectiva din interior asupra mafiei si a gangsterilor din acea vreme. Legea Noptii urmareste ascensiunea lui Joe Coughlin incepand cu perioada in care era un mic infractor care jefuia baruri pana ii momentele in care reuseste sa ajunga in inima mafiei din Tampa. Drumul sau nu se opreste aici intrucat preia controlul mafiei si se transforma intr-unul dintre cei mai de temut gangsteri de la acea vreme. Singura diferenta dintre el si ceilalti este ca se gandeste la viitor si la momentul in care prohibitia va disparea, prin urmare face planuri pentru un cazino. Asta pentru ca jocurile de noroc vor aduce bani intotdeauna. Practic, Joe se foloseste din banii pe care ii castiga dintr-un viciu al oamenilor ca sa construiasca o afacere care se hraneste din alt viciu, ironic, nu?

CHIPS

Este o poveste despre doi politisti care ajung sa faca parte din patrula de pe autostrazile din California. Treaba se complica in momentul in care departamentul de politie se confrunta cu un imens caz de coruptie, lui Ponch ii revine sarcina de a intra sub acoperire alaturi de noul recrut, John Baker.

Baker si Ponch sunt ca doi magneti cu poli diferiti care reusesc sa faca din fiecare subiect un motiv de cearta. Baker, un fost motociclist scos din circuit din cauza accidentelor pe care le-a suferit, incearca sa o recucereasca pe fosta lui sotie prin intermediul postului de politist.Apetitul ridicat pe care il are Ponch pentru sex il baga in multe incurcaturi si de fiecare data iese mai rau ca data trecuta. Adica avem un politist care incearca sa-i ramana loial sotiei chiar daca aceasta isi continua viata si unul care e loial atat de selectiv incat de fiecare data e alta in rol principal.

Trebuie sa recunosc faptul ca a trecut ceva timp de cand n-am mai vazut un film la care sa rad asa de mult, cred ca ultimele care s-au lasat cu asa rasete au fost Deadpool si Dirty Grandpa. Filmul nu e vreo capodopera cinematografica, asa ca nu te astepta sa te dea pe spate. Momentele de umor sunt foarte bine construite si apeleaza la mai multe tipuri de umor pentru a se adresa unui public cat mai larg.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*