Leasing operational: Ce inseamna si cand este util?

Leasing operational: Ce inseamna si cand este util?

Leasingul este clasificat in doua categorii, conform legii: leasing financiar si leasing operational, iar contractul de leasing este incheiat pe o perioada de minim 12 luni. Si totusi, ce e leasingul si cand este util

Acesta este un proces prin care un utilizator are dreptul de a folosi un bun care apartine unui finantator pentru o perioada de timp, contra unei plati (rata de leasing). Astfel, conform legii, utilizatorul devine si detinatorul bunului respectiv pe perioada contractului. Deci, daca ai nevoie de o masina, pe o perioada determinata de timp si nu vrei sa cumperi una, preferand sa economisesti bani, poti incheia un contract de leasing.

Mai multe detalii despre rata de leasing

Rata de leasing este o metoda prin care poti sa economisesti bani: in loc sa platesti o masina integral pentru a o folosi (de exemplu, pentru o perioada de un an), platesti o suma mult mai mica si detii masina pe care ti-o doresti. Daca vrei o masina care necesita costuri mai ridicate, datorita leasingului o poti avea pe diferite perioade, dar cu costuri mai mici.

Plata se poate realiza prin diferite metode: metoda regresiva, metoda sezoniera si anuitatea. Metoda regresiva se refera la scaderea ratei (de la o luna la alta) pe parcursul contractului, cea sezoniera se refera la relatia de dependenta a platii cu sezonalitatea afacerii finantatorului si anuitatea, care face referire la faptul ca plata ramane constanta pe parcursul intregului contract. Aceste aspecte sunt discutate cu beneficiarul in momentul incheierii contractului, pentru a alege cea mai buna varianta, atat pentru utilizator (locatar), cat si pentru detinatorul firmei (locator). In cazul companiei Arval, rata este una fixa, lunara si implica de la inceput toate costurile.

De ce sa alegi leasingul operational si nu achizitionarea unei masini?

Sunt mai multe detalii care te pot convinge sa alegi leasingul operational in schimbul achizitionarii unei masini. Despre cateva dintre aceste motive o sa discutam in randurile urmatoare:

  • Ai o mutitudine de optiuni in ceea ce priveste marcile de masini

Daca esti un iubitor de condus si ai vrea sa vezi ce masina ti se potriveste, poti apela la un contract de leasing. Astfel, poti incerca mai multe tipuri de masini fara sa fii nevoit sa cumperi una si apoi sa o vinzi  la o perioada de timp. Deci, vei fi scutit de procedee costisitoare si vei avea ocazia sa incerci mai multe masini.

Pentru toate intrebarile care pot aparea in timpul contractului, tot ce trebuie sa faci este sa porti o discutie cu reprezentantul Arval. Acest expert iti va oferi raspuns pentru fiecare dilema. Cu cat relatia voastra cu dealerul este mai apropiata, cu atat veti intelege mai bine ce presupune o astfel de colaborare.

  • Economisesti bani

Ratele de leasing sunt stabilite inca de la inceput, in functie de nevoile tale si costul unui astfel de contract (incheiat de obicei pe o perioada intre 2 si 5 ani) va fi semnificativ mai mic in comparatie de achizitionarea masinii.

  • Este un proces simplu

Dupa ce alegi masina preferata, o poti personaliza exact asa cum iti doresti, adaugand exact serviciile care acopera nevoile tale. Astfel, vei avea intotdeauna masina potrivita pentru tipul deplasarii pentru care ai nevoie de un autovehicul. Nu va trebui sa detii in propriul garaj cate o masina potrivita pentru fiecare destinatie in care mergi, ci doar va trebui sa-ti alegi masina potrivita pentru care sa optezi cu ajutorul leasingului operational.

Cand este utila alegerea leasingului operational?

Fie ca-ti doresti sa conduci o masina pentru o perioada, cu costuri reduse si servicii incluse, in viata ta personala, alaturi de familie si cei dragi, fie ca alegi o masina pentru afacerea ta, care sa iti aduca si profit in timp, alegerea unui leasing operational este potrivita pentru tine. Datorita ratei de leasing lunare fixe iti vei putea gestiona mult mai usor bugetul si vei putea monitoriza mult mai usor venitul tau dar si profitul firmei tale. 

Serviciile ce implica folosirea unor masini sunt din ce in ce mai cautate, si daca incepi o afacere si nu ai un buget foarte mare pentru inceput, astfel nu poti achizitiona o masina, serviciile de leasing operational sunt foarte utile pentru tine si afacerea ta.

Nu mai ramane decat sa contactezi specialistii de pe Arval.ro si sa alegi masina ta preferata din multitudinea de modele disponibile. Alege contractul de leasing operational care e prietenul bugetului tau, la finalul acestuia nu trebuie decat sa returnezi masina, fara batai de cap.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*