Îți dorești ca micuțul tău să facă mai multă mișcare? Iată CUM alegi sportul potrivit!

Importanța mișcării pentru cei mici nu mai poate fi contestată. Sportul ajută orice copil să se dezvolte atât pe plan fizic, cât și pe plan mental și social. Îi oferă o oportunitate de a-și consuma energia în timp ce învață multe lucruri care îi vor folosi mai apoi în viață. Însă cum alegi sportul potrivit?

Iată care este strategia care te va ajuta să alegi sportul ideal pentru copilul tău

Secretul pentru un mic sportiv fericit este să aibă posibilitatea de a-și alege de unul singur sportul. Bineînțeles, tu, ca părinte, trebuie să îi oferi anumite variante, însă, alegerea finală trebuie să fie a sa. Dacă îi vei impune practicarea unui anumit sport (sau a oricărei activități), nu se va bucura de timpul petrecut la antrenamente.

O strategie abordată de mulți părinți este să ofere copilului șansa de a încerca câteva sporturi înainte de a decide. Spre exemplu, dacă ai o fetiță care nu pare că își poate alege preferatul doar din descrierile tale, trebuie să comanzi pantofi sport pentru fete de la 4kidsromania.ro și apoi să o duci să încerce unele sporturi. Abia după ce a făcut mai multe încercări, va fi sigură în legătură cu preferatul ei. Sfatul specialiștilor este să îi prezinți atât sporturi de echipă, cât și sporturi individuale, ambele având nenumărate beneficii asupra organismului.

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este faptul că mulți copii adoptă anumite comportamente bazându-se pe exemplul pe care îl văd la părinți. Așadar, tu și partenerul tău aveți puterea de a determina o uriașă schimbare de perspectivă a micuțului în ceea ce privește activitatea fizică.

Dacă voi aveți un stil de viață sedentar și faceți foarte rar mișcare, prichindelul nu va fi foarte încântat că el trebuie să meargă la antrenamente. Mai mult decât atât, sedentarismul are consecințe grave asupra sănătății.

Evident, nu e necesar ca tu și partenerul tău să începeți să practicați vreun sport care să vă consume foarte mult timp și energie, pentru că aveți, cu siguranță, alte responsabilități. Însă o plimbare în weekend, un antrenament de o oră la sala de fitness de câteva ori pe săptămână sau chiar exercițiile fizice făcute în interiorul locuinței îl vor ajuta foarte mult pe cel mic să se simtă determinat să vă urmeze exemplul.

După ce copilul și-a ales sportul pe care își dorește să îl practice, trebuie să te asiguri că va continua pe această cale. Încurajează-l constant și laudă-l pentru eforturile pe care le face. Dacă se va simți apreciat, probabilitatea de a găsi în continuare plăcere în activitatea fizică este mult mai mare. Apoi, după o anumită perioadă de timp, antrenamentele vor fi o parte integrantă a rutinei sale, iar cel mic nici nu se va gândi să abandoneze sportul său preferat.

Astfel, dacă îți dorești ca prichindelul tău să aibă parte de beneficiile aduse de mișcare, nu mai aștepta! Aplică sfaturile de mai sus pentru a găsi sportul potrivit și asigură-te că cel mic se bucură de noua sa activitate. Cu siguranță îți va fi recunoscător când va crește și va avea un stil de viață sănătos, un corp atletic și o viziune optimistă asupra vieții.

Sursa foto: shutterstock.com, unsplash.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*