Ie-romaneasca.ro și veste tradiționale pentru bărbați și femei

Iile de damă au fost bogat decorate, mai întâi cu broderii negre sau bleumarin, iar după trecerea anilor cu motive roșii, violet, verzi, albastre și galbene. Iile românești tradiționale pentru femei se extind până la talie sau dincolo de talie. În unele zone, ia avea un gât cu un șnur pentru fetițe sau două seturi pentru femeile mai în vârstă. Poți cumpăra ii tradiționale românești frumoase și moderne de pe site-ul ie-românească.ro.

În trecut, femeile purtau de obicei veste negre sau închise la culoare ca îmbrăcăminte exterioară peste ii brodate. Vara, foloseau și mantii largi sau rochii decorate cu broderii. Iarna, femeile preferau paltoane scurte din piele de oaie sau mantii lungi, asemănătoare mantiilor bărbaților, pe care le îmbrăcau peste iile tradiționale românești. Ia românească tradițională este decorată cu broderii mai bogate sau mai simple. În ceea ce privește alegerea pantofilor, la ii pot fi purtați pantofi și sandale vara și cizme sau ghete iarna.

Ie românească tradițională pentru femei

Îmbrăcămintea tradițională pentru femei constă dintr-o ie tradițională brodată, de in, o fustă de in umflată, un șorț, o vestă sau altă piesă de îmbrăcăminte exterioară, pantofi și un batic. Astăzi, ia poate fi mai scurtă până la talie sau până la coapse. În unele sate, femeile folosesc ii foarte scurte care nu ajung până la talie. Fusta este lată și adesea din in, dar fustele festive pot fi din catifea sau satin albastru. O ie românească poate fi purtată la fuste, blugi sau pantaloni și poate fi simplă sau bogat ornamentată. Pentru ii românești tradiționale se folosește in, bumbac, organza. Această piesă tradițională se potrivește bine atât cu fuste, cât și la pantaloni lungi sau scurți.

Veste tradiționale pentru bărbați

Vesta tradițională pentru bărbați nu este cel mai comun tip de îmbrăcăminte bărbătească. O combinație de vestă tradițională și un lucru aparent clasic, va oferi oricărui set de haine, chiar și celui mai obișnuit, un aspect modern, elegant. În același timp, vesta este mult mai confortabilă decât, de exemplu, o jachetă. Nu ține de cald, dar în același timp te va proteja de vânt. Ce poate purta un bărbat cu o vestă tradițională? Poți purta veste tradiționale pentru bărbați la o cămașă simplă, combinându-le cu blugi sau pantaloni.

O combinație de diferite tipuri de îmbrăcăminte cu veste tradiționale pentru bărbați într-un singur set, arăta elegant. Trebuie doar să știi câteva dintre nuanțe. Vesta tradițională are o gamă de broderii negru-albastru, negru-roșu etc. Puțin mai puțin „clasic”, dar deja ferm stabilit în garderoba bărbaților, poate face ca bărbatul să refuze un model de vestă tradițională mai expresivă. Din acest motiv, există și diferite nuanțe de alb, negru și gri, maro, nisipiu și bej. Și mai rar vedem la bărbați puțin mai mult decât alte culori strălucitoare: vişiniu, verde, kaki, muștar.

Cum să alegi schema de culori potrivită?

Cum să alegi schema de culori potrivită, dacă vrei să te îmbraci cu veste tradiționale pentru bărbați? Se recomandă aplicarea principiului temperaturii: rece – cald. Culorile cu o temperatură similară se îmbină cel mai bine între ele, adică rece cu frig și invers. De exemplu, culoarea albastră sau albastră rece este combinată cu vişiniu sau nisipiu rece. Maro cald va arăta bine cu nuanțe calde de bej, verde. Griurile neutre, albul și negrul se potrivesc bine între ele și cu alte nuanțe. Gama de veste tradiționale pentru bărbați sunt capabile să completeze armonios imaginea și să-ți sublinieze silueta. Vesta tradițională poate fi catalogată drept universală și nu se va demoda aproape niciodată. Vesta poate fi decorată cu diverse broderii, și astăzi, există multe opțiuni. Este important să înțelegi atunci când alegi un model cu decor pentru tine, că necesită o selecție mai atentă a lucrurilor complementare. Alege veste tradiționale pentru bărbați din magazinul online ie-romaneasca.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*